Лукашенко нібито перекинув третину армії до кордону з Україною: чи справді це так
Лукашенко нібито перекинув третину армії до кордону з Україною: чи справді це так

Лукашенко нібито перекинув третину армії до кордону з Україною: чи справді це так

Третина армії Білорусі, про які заявив Лукашенко, це не така вже й велика кількість військових. Проте у білоруського диктатора є й пріоритетніші напрямки для захисту. Більше про це 24 Каналу розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Чи має Білорусь можливість перекинути війська до кордону з Україною

В інтерв'ю російським пропагандистам Олександр Лукашенко повідомив, що буцімто перекинув до кордону з Україною третину своєї армії. Водночас речник ДПСУ Андрій Демченко наголосив, що ситуація на кордоні ніяк не змінилась.

Останнім часом він постійно сигналізує про те, що збільшує своє угруповання на кордоні з Україною. Але справді не спостерігається ніякого критичного збільшення (військ на кордону – 24 Канал). Лукашенкові треба, щоб його армія була поблизу він Мінська і захищала його від власного народу, а також на кордоні з країнами НАТО,
– пояснив Олександр Коваленко.

З огляду на вищеокреслені причини, Лукашенко не може третину своєї армії просто перекинути на кордон з Україною. Для розуміння, третина білоруської армії – це близько 5000 особового складу. Загалом сухопутні війська Білорусі налічують дещо менш як 15 тисяч військових. За іншими даними, цифра може бути дещо більшою – близько 29 тисяч.

"Лукашенкові потрібно розподіляти цей ресурс вздовж всього контролю та для контролю внутрішньої ситуації. На кордоні з Україною зараз зосереджено приблизно 2000 різних підрозділів білоруської армії. Не в якійсь конкретно взятій локації, а вздовж всього кордону", – зауважив військовий оглядач.

Нагадаємо, що кілька днів тому у міністерстві оборони Білорусі повідомили про нібитоперекидання до кордону з Україною РСЗВ "Полонез" і комплексів "Іскандер." Крім того, мовилось також про збільшення сил та засобів зенітних ракетних військ. Причиною такого рішення стала буцімто фіксація "українських дронів" на своїй території.

Теги за темою
Білорусь Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader