Мікроби тут ніби в раю: безпечний термін використання губки для миття посуду
Мікроби тут ніби в раю: безпечний термін використання губки для миття посуду

Мікроби тут ніби в раю: безпечний термін використання губки для миття посуду

У сучасних реаліях на кухнях українців є чудова "помічниця" - поролонова губка для миття посуду. Існують губки різної структури та різних кольорів, вони дійсно допомагають навести лад не лише з посудом, але й з різними предметами меблів (забігаючи наперед – цього краще губками не робити).

Проблема в тому, що іноді господині не замислюються, скільки шкоди може завдати маленька губка, якщо її вчасно не замінити.

Про небезпеку, що ховається в губках, розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфгаками у соціальних мережах.

Кухонна губка, фото: Знай.ua
Кухонна губка, фото: Знай.ua

Губки виготовлені з м'якого пористого матеріалу, який добре вбирає воду та утримує її. Пори та мікротріщини кухонної губки дозволяють їй добре спінювати миючий засіб. Чим щільніший матеріал – тим більше піни утворюється, а миючого засобу заощадиться.

Поролонові губи є універсальними. Ними можна мити посуд із будь-якого матеріалу. Також вона відмінно підійде для миття техніки та більшості поверхонь на кухні.

Жінка прибирає кухню
Жінка прибирає кухню

Чому потрібно міняти губку для миття посуду раз на тиждень

У теплому та вологому середовищі кухонної губки бактерії почуваються як у раю. Так що, моя чашка, можна такою губкою ще більше її забруднити. Такий бруд не помітний, проте дуже шкідливий.

Блогер знайшов важливу інформацію у журналі Scientific Reports, де було опубліковано результати дослідження, яке провели у Німеччині. Воно свідчить, що обробка окропом і пропарювання губки для посуду в мікрохвильовій печі не позбавляє від 100% мікробів.

Людина миє посуд
Людина миє посуд

Тому навіть якщо ви використовуєте такі способи очищення губки, її не варто використовувати більше одного тижня. Коли цей термін минув – замініть поролонову губку. Якщо ж її вигляд або запах вам не подобається раніше - варто таку річ відправити в смітник, не чекаючи семи днів.

Раніше повідомлялося, чай, кава чи какао: улюблені напої можуть спровокувати великі проблеми зі здоров'ям.

Також, ви дуже потрібні вашій груші: чим підгодувати дерева у вашому саду, щоб збільшити врожай фруктів.

Джерело матеріала
loader
loader