Справжні чебуреки з бараниною: рецепт кримськотатарської кухні
Справжні чебуреки з бараниною: рецепт кримськотатарської кухні

Справжні чебуреки з бараниною: рецепт кримськотатарської кухні

Чебуреки — це традиційна основна страва кримськотатарської кухні. Прийнято вважати, що її початок сягає часів монголо-татарських кочових племен. Саме тому цю страву можна скуштувати скрізь, де хоч раз побували кочівники.

Найпопулярнішою начинкою для чебуреків є баранина, адже саме з нею страва виходить просто ідеальною. Як приготувати такі чебуреки, в Instagram розповів фудблогер Володимир Ярославський.

Справжні чебуреки з бараниною: рецепт кримськотатарської кухні

Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 500 гр
  • Окріп – 260 мл
  • Горілка – 25 мл
  • Олія – 15 мл
  • Сіль

Інгредієнти для начинки

  • Фарш з баранини – 400 гр
  • Помідор великий – 1 шт
  • Цибуля – 2 шт
  • Сир – 120 гр
  • Сіль
  • Перець

Спосіб приготування тіста

Справжні чебуреки з бараниною: рецепт кримськотатарської кухні

1. До борошна додаємо сіль, олію та горілку. Заливаємо окропом.

2. Перемішуємо дерев’яною лопаткою, а потім руками. Загортаємо у харчову плівку та залишаємо до охолодження.

3. Тісто має бути приємно еластичне, але не дуже туге і не дуже м’яке.

Спосіб приготування начинки

Справжні чебуреки з бараниною: рецепт кримськотатарської кухні

1. Цибулю та сир натираємо на терці та додаємо до фаршу.

2. Помідор подрібнюємо на терці, або м’ясорубці. Можна використовувати вже готове пюре.

3. Додаємо сіль та перець за смаком і добре перемішуємо.

Спосіб формування чебуреків

Справжні чебуреки з бараниною: рецепт кримськотатарської кухні

1. На столі добре, тоненько розкочуємо шматочок тіста, додаючи борошно та вирізаємо коло.

2. Додаємо столову ложку фаршу, з’єднуємо краї тіста та додатково закріплюємо їх виделкою.

3. Багато олії розігріваємо на пательні. Викладаємо чебурек та обсмажуємо приблизно по 1 хвилині з кожної сторони.

4. Чебурек вважається готовим тоді, коли він починає надуватись. Це ознака того, що начинка всередині закипіла і стала готовою до вживання.

На OBOZ.UA є й інші рецепти страв з баранини:

  • Тушкована баранина з чорносливом
  • Шашлик з баранини
  • Шурпа з баранини
Джерело матеріала
loader