Стефанчук висловився щодо перспективи демобілізації в Україні
Стефанчук висловився щодо перспективи демобілізації в Україні

Стефанчук висловився щодо перспективи демобілізації в Україні

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що не знає жодної країни, яка б під час війни оголошувала демобілізацію. Про це він розповів в інтервʼю телеканалу «Ми-Україна», коментуючи перспективи ухвалення парламентом закону про демобілізацію.

«Я вже неодноразово заявляв свою особисту позицію, що до питання мобілізації треба ставитися максимально з великою увагою. Я не знаю жодної країни, яка під час війни оголошувала демобілізацію. Я знаю країни, які забезпечували право справедливої ротації, коли, наприклад, ти два-три місяці на передовій, два-три місяці ти у відпустці. Така правильна ротація. Таких країн я знаю безліч. Практика демобілізації була в Українській Народній Республіці» – наголосив він.

 Водночас він зауважив, що це «певного часу вартувало нам державної незалежності». За словами спікера парламенту, це рішення призвело до оголення фронту. 

«Я думаю, що нам дуже важливо не повторювати таких помилок, але знайти механізми, які дадуть можливість справедливо проходити службу і виконувати свій обов'язок із захисту Батьківщини. Тому що сьогодні виникає дуже багато питань – чому деякі люди фактично з першого дня на передовій, а інші, скажімо так, не зовсім бажають піддаватися мобілізації. Тому держава також вчиняє кроки, які абсолютно зрозумілі. Це питання застосування електронних ресурсів для мобілізаційних процесів. Дуже важливо створити умови рівності і справедливості, щоб не було так, що це задача лише окремих», – констатував Руслан Стефанчук.

Стефанчук висловився щодо перспективи демобілізації в Україні - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Джерело матеріала
loader
loader