Унікальні властивості огіркового соку: як приготувати освіжаючий напій
Унікальні властивості огіркового соку: як приготувати освіжаючий напій

Унікальні властивості огіркового соку: як приготувати освіжаючий напій

Часто ми схильні думати про апельсиновий чи ананасовий сік, як про найкращі ранкові напої. Однак варто звернути увагу на огірковий сік, який стає новим трендом, поступово витісняючи популярні соки, такі як селеровий.

Огірки на 95% складаються з води, тому їхній сік легко добувається. Його смак нагадує концентровану версію спа-води, яку часто подають у салонах краси після масажу, пише eatthis.com.

На відміну від соків із фруктів, таких як апельсиновий або грейпфрутовий, огірковий сік не містить природного цукру, а його смак більш схожий на рослинний. Від гіркого зеленого соку, приготованого з капусти, огірковий сік легкий і приємний на смак, що робить його чудовим вибором для літніх днів чи після тренувань, коли потрібно відновити водний баланс.

Переваги огіркового соку

Однією з головних складових у підтримці здоров'я є достатнє зволоження. Багатьом людям важко постійно пити воду протягом дня, тому огірковий сік може стати цікавою альтернативою. Окрім цього, огірки мають сечогінні властивості, що допомагає організму очищуватися від токсинів та може сприяти зниженню ваги.

Цей сік багатий на калій, який є природним електролітом. Він допомагає нормалізувати водний баланс та може сприяти зниженню артеріального тиску. Також огірки містять антиоксиданти, що зменшують ризики пошкодження клітин та хронічних захворювань, як-от діабет чи серцеві проблеми. В огірках можна знайти вітамін С, бета-каротин і марганець, що зміцнюють імунітет і підтримують зір. Вітамін К, який також є в огірках, зміцнює кістки. А ще є флавоноїд фізетин, який, за даними дослідження Journal of Cancer Research, може сповільнювати розвиток раку простати.

Як приготувати огірковий сік?

Все дуже просто: помийте огірки, зніміть шкірку та змішайте їх з водою. На одну порцію соку візьміть один середній огірок на дві склянки води. Ви можете змінити пропорції для приготування більшої кількості соку, наприклад, використати чотири огірки на вісім склянок води для чотирьох порцій. Для більшого смаку можна додати сік лимона чи лайма, імбир і трохи цукру, хоча краще уникати надлишку солодощів. Якщо вам не до вподоби м’якоть, кілька разів процідіть сік.

Також ви можете експериментувати з цитрусовими, підсолоджувачами або навіть додати трохи джину для створення корисного коктейлю. Навіть у цьому варіанті, огірковий сік продовжує залишатися освіжаючим.

Раніше OBOZ.UA опублікував поради, які допоможуть позбавитися зайвих кілограмів.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader