Провести літні вечора в компанії друзів за смачною вечерею – безцінно. Проте, спекотна погода провокує швидке розмноження бактерій, у зв’язку з чим їжа стає непридатною до вживання та небезпечною для здоров’я людини.
Саме тому дуже важливо знати, як уберегти продукти від псування під час літньої спеки. Як правильно це зробити, Mirror розповіла Софі Труман, британський директор Too Good To Go.
Найшвидше в спеку псуються шпинат та гриби, за рахунок чого вони стають м’якими. За допомогою кухонного рушника або паперового пакета ви зможете ввібрати вологу цих інгредієнтів і сприяти потоку повітря в шпинаті та грибах.
Також негативному впливу високих температур швидко піддається морква. Щоб вона не зів’яла та не стала м’якою, варто занурити її у холодну воду. Просто наріжте моркву та складіть у контейнер з водою, після чого відправте до холодильника. Таким чином, морква надовго залишиться свіжою та хрумкою.
Ще одним проблемним овочем у спеку є помідори. Для того, щоб вони зберігатись якомога довше, слід покласти їх у холодильник дороги ногами. Так ви вбережете їх від потрапляння повітря всередину, яке пришвидшує псування овочу.
На OBOZ.UA є багато рецептів з овочами:
- Овочевий бульйон
- Овочеве рагу
- Соте з овочів