Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поділилася рецептом смачного салату з курки та броколі.
"Все легко, просто, смачно та корисно! А готувати такий салат можна цілий рік. Підходить як свіжа, так і заморожена броколі", – радить "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.
Для приготування салату з куркою та броколі "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- куряче філе - 250 г
- броколі - 250 г
- сир твердий - 100 г
- помідори чері - 100 г
- олія ароматна - 20-30 г
- сіль - за смаком
- сік лимонний - 5-7 г
Куряче філе для цього салату можна просто відварити, а можна замаринувати та посмажити. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська нарізає філе на невеликі шматочки та складає в миску, для маринаду додає 10 г ароматної олії з травами базилік, орегано, розмарин, сіль, добре перемішує та обсмажує на розігрітій пательні.
Броколі розбираємо на суцвіття та відварюємо буквально кілька хвилин у киплячій підсоленій воді. Відварену броколі "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська одразу перекладає в холодну воду, щоб зберегти насичений зелений колір.
Твердий сир для салату натираємо на крупній тертці, а помідори чері розрізаємо навпіл чи на четвертинки.
У мисці змішуємо курку, броколі, сир, помідори, додаємо сіль за смаком, заправляємо 20 г олії та збризкуємо лимонним соком, перемішуємо все – і салат готовий.
Останні новини України:
Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт.