Топ-5 помилок в макіяжі, які роблять старші жінки: чого варто уникати
Топ-5 помилок в макіяжі, які роблять старші жінки: чого варто уникати

Топ-5 помилок в макіяжі, які роблять старші жінки: чого варто уникати

Одна з головних задач макіяжу – бути нашим союзником у боротьбі з віковими змінами. Проте власними помилками ми можемо звести всі зусилля нанівець.

Особливо схильні до таких помилок жінки старшого віку, які не перелаштовують свій підхід до змін у стані шкіри. Про п’ять їхніх головних хиб розповіла виданню New Beauty візажистка з понад 20-річним досвідом Дріта Палевич. Вона також пояснила, як цих хиб уникнути.

Недостатнє зволоження

Отримати найкращий результат від макіяжу можна, лише коли ваша шкіра правильно зволожена. Але з віком цього стає все складніше досягти. Тому таким важливим стає догляд, який потрібно наносити перед застосуванням декоративної косметики. І дайте лосьйонам та кремам повністю увібратися, щоби ваш мейк не почав скочуватися.

Вибір неправильної основи

Одна з головних помилок макіяжу, яку роблять жінки у віці, полягає в тому, що вони використовують неправильний відтінок або тип основи, який не відповідає текстурі їхньої шкіри. Занадто блідий колір зробить ваше обличчя хворобливим, а занадто темний додасть зайвих років. Тому шукайте варіант, який би точно відповідав тону вашої шкіри.

І не забудьте підібрати правильну формулу продукту. Він може бути рідкий, кремовий, сироватковий, в стіку, тощо. І кожен вирішує окремі задачі. Щоби правильно зорієнтуватись, почніть з визначення типу вашої шкіри – суха вона, жирна чи комбінована. А далі підбирайте засіб під неї.

І, звісно, зверніть увагу на те, як ваша тональна основа розтушовується. Вона має лягати майже непомітним шаром. Щоби допомогти собі в цьому, після нанесення наостанок пройдіться по шкірі кінчиками пальців – це допоможе розгладити продукт у рельєфі шкіри.

Небажання міняти продукти для макіяжу

Ми не повинні робити макіяж у 40 років так само, як у 20. Просто тому, що потреби нашої шкіри з віком міняються. Тому не бійтесь тестувати нові види косметики. Беріть пробники різних продуктів, експериментуйте з текстурами та відтінками. Це водночас і корисно, і цікаво, і весело. Побудьте трошки для себе художником.

Ігнорування формул продуктів

Оскільки з віком наша шкіра потребує все більше вологи, постарайтесь максимально брати її з косметики. Обирайте продукти, які мають більш рідку текстуру та відповідні компоненти. Також майте на увазі, що на зрілій шкірі косметика має схильність забиватись у складки та тонкі лінії, тому старшим жінкам радять відмовлятись від пудрових формул на користь кремових.

Нанесення товстого шару косметики

Замість того, щоби приховати зморшки, товстий шар макіяжу їх тільки підкреслить. Тому з віком потрібно переходити на більш легкі прийому нанесення. І обов’язково готувати шкіру перед тим, як почати фарбуватись. Зволожуйте шкіру, беріть мінімум продукту та добре все розтушовуйте. В такому разі проблем не має бути.

Раніше OBOZ.UA розповідав, як правильно наносити рум’яна після 40 років.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader