В горах на Закарпатті врятували чеського туриста-мотоцикліста
В горах на Закарпатті врятували чеського туриста-мотоцикліста

В горах на Закарпатті врятували чеського туриста-мотоцикліста

20 серпня о 17:10 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час гірського походу стало погано туристу з Чехії. 31-річний чоловік у складі групи з чотирьох людей спускався з гори Говерла у Рахівському районі й біля підніжжя відчув себе зле. Він не міг рухатися далі й терміново потребував допомоги. Група українських туристів, яка опинилася поруч, подзвонила за номером 101.

Як повідомляє ГУ ДСНС у Закарпатській області, на місце події одразу вирушили фахівці гірського пошуково-рятувального відділення с. Видричка. Разом з лікарем екстреної медичної допомоги вони дісталися до потерпілого в район екопункту «Перемичка» біля підніжжя Говерли, надали йому першу допомогу та евакуювали до с. Говерла, звідки чоловіка транспортували до Рахівської районної лікарні.

Як повідомляє «103 Закарпаття», у вівторок надвечір до пункту постійного базування ЕМД у с.Видричка звернулись  рятувальники ДСНС. За їх інформацією, один із чеських туристів-мотоциклістів, що піднімались на Говерлу, раптом відчув себе зле. Фельдшер разом з рятувальниками поїхала на допомогу.

, - розповідає фельдшер. 

Після обстеження та медичних маніпуляцій чоловіка було евакуйовано до с. Говерла, звідки автомобілем ЕМД транспортовано до Рахівської районної лікарні.

В горах на Закарпатті врятували чеського туриста-мотоцикліста - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Наталя Андрійчук

Джерело матеріала
loader
loader