То є мої гори, я тут ґазда: 5 світових хітів до Дня Незалежності, де герої б’ються за самих себе
То є мої гори, я тут ґазда: 5 світових хітів до Дня Незалежності, де герої б’ються за самих себе

То є мої гори, я тут ґазда: 5 світових хітів до Дня Незалежності, де герої б’ються за самих себе

24 серпня, у День Незалежності України, на телеканалі ICTV2 відбудеться телепремʼєра пригодницько-історичного блокбастера “Довбуш” режисера Олеся Саніна. З нагоди свята пропонуємо добірку світових кінобестселерів, де головні герої вражають незламністю духу у боротьбі за найцінніше – свободу і свою землю.

  • Довбуш (2023)

Режисер: Олесь Санін

У ролях: Сергій Стрельніков, Олексій Гнатковський, Дарія Плахтій, Роман Ясіновський, Олег Шульга

Фільм розповідає про легендарного опришка Олексу Довбуша, карпатського лицаря XVIII століття, що боровся за волю свою й інших людей. Несподівано він повертається в рідний край з польського полону і бачить, що на батьківщині нічого не змінилося. Так само всюди панує шляхта, там само його краяни не можуть жити вільно на своїй землі. Він стає поза законом, опришком, і до нього приєднуються й інші гуцули. Разом вони мріють прогнати чужинців-шляхтичів. Допомагає йому рідний брат Іван Довбуш, а також він знову зустрічає свою кохану Марічку. Як складеться доля героїв і чому про Довбуша кажуть як про лицаря, що перехитрив саму смерть?

Режисер, співпродюсер і співавтор сценарію Олесь Санін, який працював над пригодницько-історичним екшном 5 років, зізнався, що зовсім не мріяв про таку суперактуальність стрічки.

Телевізійну прем’єру пригодницько-історичного блокбастеру “Довбуш” дивіться 24 серпня о 20:00 на каналі ICTV2.

  • Дюна (2021)

Режисер: Дені Вільнев

У ролях: Тімоті Шаламе, Ребекка Фергюсон, Джош Бролін, Дейв Батіста, Зендея

Один з найгучніших фільмів останнього часу – “Дюна” режисера Дені Вільнева – також розповідає про боротьбу за себе, народ, навіть власну планету. Грандіозна екранізація роману Френка Герберта розповідає історію Пола Атріда, на якого покладена важлива місія і тягар відповідальності – врятувати родину й народ.

Пол вирушає на одну із найбільш небезпечних пустельних планет – Арракіс, де немає нічого, окрім піску, палючого сонця, гігантських чудовиськ та основної причини міжгалактичних конфліктів – цінного ресурсу під назвою "спайс", за допомогою якої людина може не тільки розкрити надздібності, але й продовжити своє життя. Фактично, той, хто контролює Арракіс – контролює увесь всесвіт. Ворожий світ небезпечної планети приготував для Пола Атріда безліч важких випробувань, але лише той гідний стати обраним, хто готовий поглянути у вічі своєму страху.

  • Аватар (2009)

Режисер: Джеймс Кемерон

У ролях: Сем Вортінгтон, Сігурні Вівер, Зої Салдана, Стівен Ленг, Джоел Мур, Мішель Родрігес

Середини XXII століття. Людство практично вичерпало ресурси, але знайшло планету Пандору, де земна корпорація добуває цінний матеріал – анобтаніум. Колишній військовий Джейк Саллі відправляється на Пандору замість свого вбитого брата-близнюка, для якого був спроєктований “аватар” – гібрид тіл людини і місцевого мешканця племені на'ві.

Джейк, опинившись на Пандорі, несподівано для себе відкриває прекрасний всесвіт розумних гуманоїдів, що звуть себе на'ві і хочуть захистити свою планету від знищення землянами. У видовищному блокбастері органічно й цікаво пов’язані теми боротьби за свободу, гуманістичні цінності, життя і свій всесвіт.

  • Хоробре серце (1995)

Режисер: Мел Ґібсон

У ролях: Мел Ґібсон, Софі Марсо, Патрік Макґуен, Пітер Генлі, Кетрін Маккормак

Легендарний шотландський герой Вільям Уоллес присвятив себе боротьбі за незалежність проти англійського панування. Події починаються з 1280 року, в часи правління короля Едуарда Довгоногого.

Вільям Уоллес рано втратив батька, який загинув від рук англійців. Його забрав до себе дядько Оргайл і дав чудову освіту в Європі. На батьківщину Вільям повернувся вже дорослою людиною, яка мріє завести сім'ю та жити мирним життям, проте доля розпорядилася інакше. Його наречену вбили англійці, і він розпочав свій хрестовий похід за волю.

  • 300 спартанців (2006)

Режисер: Зак Снайдер

У ролях: Джерард Батлер, Ліна Гіді, Домінік Вест, Девід Венгем, Майкл Фассбендер

Легендарний фільм, в основу сюжету якого лягли події битви при Фермопілах, що 2,5 тис. років тому змінила геополітичну ситуацію світу.

Події стрічки розгортаються у 480 році до н.е. і розповідають про спартанського царя Леоніда та його 300 відважних воїнів, які протистоять величезній перській армії на чолі з царем Ксерксом. Сповнені рішучості захистити свою батьківщину, спартанці стикаються з непереборними труднощами, б'ючись не на життя, а на смерть у вузькій Фермопільській протоці.

Рекомендуємо також добірку Viva! для гарного настрою – 7 найкращих комедій всіх часів.

Джерело матеріала
loader
loader