Моді запевнив, що Індія ніколи не підтримає компроміси щодо українських територій, – Єрмак
Моді запевнив, що Індія ніколи не підтримає компроміси щодо українських територій, – Єрмак

Моді запевнив, що Індія ніколи не підтримає компроміси щодо українських територій, – Єрмак

Президент Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді провели майже тригодинні переговори у Києві. Головною темою їхньої зустрічі стала війна, яку в нашій країні розпочала Росія.

Моді запевнив, що Індія ніколи не підтримає компроміси щодо українських територій. Про це в етері всеукраїнського телемарафону повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Дуже важливим було те, що було декілька разів також відмічено прем'єр-міністром Моді про те, що ніколи Індія не підтримує будь-яку ініціативу, яка буде пов'язана з неповагою або з якимись компромісами щодо територіальної цілісності України для того, щоб закінчити цю війну. Це було дуже важливо", – сказав він.

Крім того, на переговорах обговорювалися перспективи розвитку ініціативи президента Зеленського щодо формули миру.

За словами Єрмака, Моді зазначив, що Індія вже брала участь у попередніх заходах, пов’язаних із мирними ініціативами, включаючи перший інаугураційний саміт миру, і продовжуватиме підтримувати ці формати.

"І цей процес буде продовжено, Індія буде приймати участь, Індія готова і буде приєднуватися, і буде приймати участь, підтримувати ці формати і дійсно хоче зробити свій внесок для того, щоб в Україну прийшов справедливий мир", – сказав він.

Варто зазначити, що Індія виступає за дипломатичне вирішення війни між Росією та Україною і готова активно сприяти досягненню миру. Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив про бажання своєї країни допомогти у встановленні стабільності в регіоні.

Нагадаємо, до Києва 23 серпня, у День прапора України, прибув із першим офіційним візитом прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді. Він вже зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, розмова віч-на-віч між ними тривала близько 2 годин.

У переддень візиту Моді OBOZ.UA проаналізував передумови та можливі наслідкицієї події. Також ми писали про можливі цілі, яких прагне досягти у процесі переговорів кожна зі сторін.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader