Туристам назвали чарівне місто у Австрії, яке стане ідеальним для відпочинку на вікенд
Туристам назвали чарівне місто у Австрії, яке стане ідеальним для відпочинку на вікенд

Туристам назвали чарівне місто у Австрії, яке стане ідеальним для відпочинку на вікенд

Австрія не є найпопулярнішим літнім напрямком відпочинку. Однак для мандрівників, що прагнуть зануритися в історію та насолодитися величною архітектурою на фоні високих гір ця країна принесе безліч яскравих вражень.

Окрім традиційних відвідин Відня, варто звернути увагу на чарівне місто, що стане ідеальним варіантом для відпочинку на вікенд. Видання Express розповіло, чим унікальний Зальцбург та які пам’ятки в місті варто побачити.

Зальцбург, розташований поблизу кордону з Німеччиною, є ідеальним місцем для тих, любить піші прогулянки та хоче уникнути витрат на оренду автомобіля.

Це приголомшливе місто, відоме насамперед як місце народження Моцарта, пропонує захоплюючі краєвиди та найкращі зразки барокової архітектури, а центральна історична частина навіть внесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Старе місто переважно пішохідне, з брукованими вулицями, вишуканими будівлями, магазинами та храмами. Крім того, ви можете піднятися на міські вершини, щоб побачити чудові краєвиди, до яких зазвичай можна дістатися лише пішки.

Туристам назвали чарівне місто у Австрії, яке стане ідеальним для відпочинку на вікенд

Обов’язково слід відвідати фортецю Гогензальцбург, побудовану у XI столітті – це один із найбільших середньовічних замків у Європі. Протягом шести століть фортеця постійно розширювалася і перебудовувалася, а сучасний вигляд набула під час Тридцятирічної війни.

Зальцбург – місто невеликих затишних площ, таких як Waagplatz або Старий ринок (Alter Markt). Прогуляйтеся по чарівних вулицях і відчуйте, ніби ви потрапили в минуле.

Неподалік розташована Університетська площа, де можна помилуватися старовинною церквою та корпусом Зальцбурзького університету, заснованого в 1622 році. Саме там, навпроти Університетської церкви стоїть будинок 9, де в 1756 році народився Моцарт. Частина будинку, звернена до площі, зберегла свій первинний вигляд.

Відвідати варто і Віденський садовий павільйончик, де Моцарт працював над "Чарівною флейтою".

У центрі архітектурного ансамблю міста – Зальцбурзький собор (собор Св. Руперта), що був зведений у 1614 році та греко-католицька церква Святого Марка. На Соборній площі відбувається традиційний Зальцбурзький фестиваль.

Неподалік, на Резіденцплац, можна помилуватися прекрасним мармуровим Резіденцбрунненом – це один із найбільших фонтанів у світі епохи бароко.

З кожного боку річки в старому місті Зальцбурга є гора: Менхсберг на лівому березі, а Капуцінерберг – на правому. На гору можна піднятися, щоб насолодитися панорамним оглядом. А якщо вам не хочеться витрачати сили на підйом, ви можете сісти на Mönchsbergaufzug – ліфт до Музею сучасного мистецтва.

Спробуйте bosna, відому зальцбурзьку ковбасу, яку зазвичай подають на хлібі з цибулею, каррі, кетчупом і гірчицею. Скуштуйте і унікальні солодощі mozartkugel – кульки з нуги, марципану та фісташок, покриті темним шоколадом.

Раніше OBOZ.UA розповідав, де відпочити у Європі, щоб не витратити усіх грошей.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Джерело матеріала
loader
loader