У Данії показали муляж F-16 від чеської Inflatech з українським маркуванням
У Данії показали муляж F-16 від чеської Inflatech з українським маркуванням

У Данії показали муляж F-16 від чеської Inflatech з українським маркуванням

Копія винищувача виконана в сірому кольорі й включає такі деталі, як козирок кабіни льотчика, наконечники крил і паливний бак у центральній частині фюзеляжу.

На оборонній виставці Industry Days у Данії чеська компанія Inflatech представила нову модель надувного винищувача F-16 з розпізнавальними знаками Повітряних сил України. Цю надувну копію презентували лише за кілька тижнів після прибуття перших справжніх F-16 в Україну, що посилює значущість таких приманок для захисту реальної авіаційної техніки. Про це 22 серпня повідомили в The War Zone.

Повномасштабна надувна копія пофарбованого в сірий колір F-16 містить прозорий козирок кабіни пілота, наконечники крил і паливний бак по центру. Автор матеріалу Томас Ньюдік пише, що наразі невідомо, чи відправляться ці приманки в Україну, чи їх презентували тільки для демонстрації можливостей компанії.

За його словами, Україна активно використовує тактику застосування муляжів, щоб знизити втрати своєї авіації та бронетехніки, а також відволікати увагу і ресурси противника. Наявність у країні справжніх F-16 створює додатковий виклик у їхньому захисті і надувні приманки можуть відігравати ключову роль у збереженні боєздатності української авіації.

Про ефективність такої тактики свідчить і той факт, що компанія Inflatech, відома постачанням різноманітних надувних військових приманок, відзначає значне зростання попиту на свою продукцію, який збільшився більш ніж на 30% за останній рік. Серед пропозицій компанії можна знайти макети різних видів військової техніки, включно з російськими Су-27 і Су-30 Flanker, американським вертольотом UH-60 Black Hawk тощо.

Джерело матеріала
loader
loader