Верещук розповіла, чи буде гуманітарний коридор для жителів Курщини
Верещук розповіла, чи буде гуманітарний коридор для жителів Курщини

Верещук розповіла, чи буде гуманітарний коридор для жителів Курщини

Російська влада не запрошувала гуманітарний коридор із Курської області, щоб евакуювати людей. Такі повідомлення не надходили ні в Київ, ні в Червоний Хрест. Про це розповіла міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє «Ми-Україна».

«Росія здійснює черговий злочин – не лише проти українського народу, але й проти власного народу. Росія не запитує про гуманітарний коридор, і тим самим вчиняє злочин. На міжнародній арені це має бути чітко зафіксовано: Росія кинула своїх людей. Кинула напризволяще. Міжнародна спільнота повинна на це відреагувати», – каже Верещук.

За її словами, рф не зверталася ні до України про організацію гуманітарного коридору, як це передбачає міжнародне право, ані до Червоного Хреста.

«Немає звернень російської влади. Ми свій мандат виконали, ми оголосили про таку можливість, а далі росія повинна була це зробити – і цього не робить. Росія не звертається по гуманітарні коридори, бо це приниження власне Путіна і його влади й самої російської армії перед власним народом», – підсумувала віцепрем'єрка.

Верещук розповіла, чи буде гуманітарний коридор для жителів Курщини - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader