Новий курс долара та євро в Україні: озвучено прогноз
Новий курс долара та євро в Україні: озвучено прогноз

Новий курс долара та євро в Україні: озвучено прогноз

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та відділень банків 24 та 25 серпня буде в межах коридору: прийом від 40,80 до 41,30 гривень та продаж від 41,40 до 41,65 гривень. А курс євро на готівковому ринку буде в межах: прийом від 45,10 до 45,95 гривень та продаж від 46,05 до 46,40 гривень.

Такий прогноз зробив аналітик Мінфіну Олексій Козирев. Враховуючи, що тільки інтервенції Нацбанку зараз стримують зростання курсу на міжбанку, а зростання безготівкових котирувань завжди провокує потім зростання і готівкового курсу, по факту, у разі зниження активності регулятора на торгах із продажу долара курс долара також піде вгору.

"Тому зараз і клієнтам на міжбанку, і громадянам на готівковому ринку особливо розслабитися щодо динаміки курсу долара не вийде...Особливого подальшого зльоту котирувань євро у ці два дні очікувати не варто. Але євро залишиться головним інструментом для спекулятивного заробітку і цих вихідних, за рахунок широкого розкиду його котирувань у різних мережах обмінників по всій Україні", – йдеться в повідомленні. 

Стрімке зростання котирувань євро на українському валютному ринку стало неприємною несподіванкою як для більшості великих гравців-імпортерів з бізнесу (міжбанк), так і на готівковому ринку (для громадян). Адже ще першого дня серпня безготівковий євро на торгах котирувався в межах 44,49 гривень, а в обмінниках євровалюта продавалася по 44,65 - 44,90 гривень. І тому зліт цінників продажу євро до ще недавно захмарних, але тепер реальних 46,10- 46,25 гривні в обмінниках, і до 45,91 гривні і вище на міжбанку не сподобався нікому з потенційних покупців.

І тепер багато компаній та громадян, які можуть почекати з покупкою євровалюти, відклали свої операції до можливого повернення котирувань до звичних позицій хоча б у 45 гривень. Хоча всі ці покупці розуміють, що є ризик чекати на ці котирування дуже довго, а можливо - і взагалі не дочекатися.

Як раніше писав OBOZ.UA, Україна вже три роки не поповнювала свій золотий запас на світовому ринку – цей показник залишається на рівні 27,1 тонни. Однак у 2024 році Нацбанк прозвітував про збільшення частки золота у міжнародних резервах країни – це сталося через зростання вартості самого металу.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader