Росія випустила вночі чотири ракети по острову Зміїний
Росія випустила вночі чотири ракети по острову Зміїний

Росія випустила вночі чотири ракети по острову Зміїний

Російські дальні бомбардувальники Ту-22М3 атакували південь України, випустивши в район острова Зміїний чотири крилаті ракети Х-22. Про це повідомили у пресслужбі Повітряних сил Збройних Сил України.

- Вночі 24 серпня 2024 року російські дальні бомбардувальники Ту-22М3 атакували південь України, випустивши в район острова Зміїний чотири крилаті ракети Х-22, - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, росіяни продовжують атаки на південні області. Так, ворог завдав удару коригуваними авіабомбами по Херсонській області. Також за минулу добу протиповітряна оборона півдня України знищила п'ять розвідувальних безпілотників, з яких два ZALA, і по одному Supercam, "Орлан-10" та "Мерлін", а також два ударні БПЛА "Ланцет".

Острів Зміїний був окупований російськими військами у перші дні вторгнення в Україну. У червні 2022 року острів вдалося звільнити під час спільної операції бійців СБУ, ГУР та ЗСУ. Вона складалася з кількох етапів та мала стратегічне значення. Внаслідок цього українським бійцям вдалося витіснити з острова окупантів і повернути українську територію під свій контроль.

  • 14 серпня у Херсоні російський дрон атакував людей поблизу пункту видачі питної води. Внаслідок удару загинув чоловік, ще двоє отримали поранення.
  • 22 серпня російські військові знову атакували Херсонщину. Ворог потрапив в об'єкти критичної інфраструктури, торговий центр, освітні та медичні установи, церкви, адмінбудівлі та громадське харчування
Джерело матеріала
loader
loader