Лише Білорусь і Африка: у ПВК "Вагнер" відхрестились від співпраці з Росією
Лише Білорусь і Африка: у ПВК "Вагнер" відхрестились від співпраці з Росією

Лише Білорусь і Африка: у ПВК "Вагнер" відхрестились від співпраці з Росією

Російська приватна військова компанія "Вагнер" зараз нібито не бере участі у війні РФ проти України. Діючі "вагнерівці" на цьому етапі працюють тільки в Африці й Білорусі.

Відповідну заяву в понеділок, 26 серпня, зробив Telegram-канал, пов'язаний із ПВК Євгена Пригожина. Представники угруповання запевнили, що в лавах російських сил їх немає.

"На сьогодні співробітники ПВК "Вагнер" працюють тільки на Чорному Континенті та в Білорусі. Підрозділів компанії немає ні в росгвардії, ні в лавах міністерства оборони Росії, ні деінде", – сказано в тексті.

На цьому етапі ПВК також "не бере участі у проведенні "спеціальної військової операції". "У разі зміни ситуації буде оголошено додатково", – заявили "вагнерівці".

Нагадаємо: 25 серпня Міністерство закордонних справ України заявило, що, за даними нашої розвідки, ЗС РБ під виглядом навчань зосереджують особовий склад, техніку, танки, артилерію, РСЗВ і ППО у прикордонні Гомельської області. Там також зафіксовані найманці "Вагнера". У МЗС закликали Мінськ "не робити трагічних для своєї країни помилок під тиском Москви" і відвести війська.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше військова розвідка Великобританії заявила, що більшу частину часу ПВК "Вагнер" зосереджена в основному в країнах Африки, також вона продовжує дислокуватися в Республіці Білорусь.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader