ВООЗ запустила план заходів із подолання спалаху мавпячої віспи
ВООЗ запустила план заходів із подолання спалаху мавпячої віспи

ВООЗ запустила план заходів із подолання спалаху мавпячої віспи

Всесвітня організація охорони здоров'я запустила шестимісячний план заходів з метою стримання спалахів передачі мавпячої віспи (mpox), що включає збільшення персоналу в постраждалих країнах і посилення епідеміологічного нагляду, профілактики та реагування.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

У ВООЗ підрахували, що для реалізації плану, який триватиме з вересня по лютий наступного року, необхідно фінансування у розмірі 135 мільйонів доларів.

«Спалахи віспи мавп у Демократичній Республіці Конго та сусідніх країнах можна взяти під контроль та зупинити», — заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреїсус.

В Організації також додали, що значно збільшують штат співробітників у постраждалих країнах.

Зазначається, що в останньому оновленому звіті про спалах від Африканських центрів контролю за захворюваннями йшлося про те, що станом на минулий четвер, 22 серпня, в 12 африканських країнах було зареєстровано понад 21 300 ймовірних або підтверджених випадків захворювання та 590 смертей.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила, що швидке поширення mpox (віспи мавп) в африканських країнах є глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я.

За добу до цього рішення африканські центри з контролю та профілактики захворювань оголосили про «надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я континентальної безпеки» через поширення mpox на континенті.

Теги за темою
ВООЗ Хвороба
Джерело матеріала
loader