Іспанія передасть Африці 500 тисяч доз вакцини від мавпячої віспи
Іспанія передасть Африці 500 тисяч доз вакцини від мавпячої віспи

Іспанія передасть Африці 500 тисяч доз вакцини від мавпячої віспи

Іспанія у зв’язку з надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я через епідемію мавпячої віспи mpox вирішила передати країнам Африки 500 тисяч доз вакцини.

Про це у вівторок, 27 серпня, сповістило Міністерство охорони здоров’я Іспанії, пише "Європейська правда".

Згідно з повідомленням відомства, Іспанія поінформувала Європейську комісію про те, що вона передасть 20% своїх запасів вакцин від мавпячої віспи, тобто 100 тисяч флаконів, що забезпечить 500 тисяч доз вакцини.

"Уряд Іспанії закликає Європейську комісію поширити на всі держави-члени пропозицію пожертвувати 20% своїх запасів вакцин для подолання поточної ситуації", – додало іспанське МОЗ.

Там підкреслили, що вважають "безглуздим накопичувати вакцин там, де немає проблеми" з поширенням мавпячої віспи, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Хоча в ЄС уже зафіксували перший випадок мавпячої віспи, Європейський центр з попередження і контролю захворювань наразі вважає ризик поширення вірусу для Європи низьким.

Раніше Єврокомісія закликала країни-члени Євросоюзу поділитися з країнами Африки вакцинами від мавпячої віспи на тлі спалаху захворюваності.

На нього відгукнулись зокрема Франція та Німеччина.

Джерело матеріала
loader
loader