На Чернігівщині чоловік не з'явився до призовного пункту після бойової повістки і поплатився: як покарали
На Чернігівщині чоловік не з'явився до призовного пункту після бойової повістки і поплатився: як покарали

На Чернігівщині чоловік не з'явився до призовного пункту після бойової повістки і поплатився: як покарали

На Чернігівщині завершився суд над чоловіком, що ухилявся від мобілізації. Він не з'явився до призовного пункту після отримання бойової повістки, поважних причин для неявки у нього не було.

За це за рішенням суду він отримав 3 роки позбавлення волі. Про це повідомили у Чернігівській обласній прокуратурі.

"За публічного обвинувачення прокурорів Козелецької окружної прокуратури судом визнано винним мешканця Чернігівського району за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Вироком Козелецького районного суду Чернігівської області його засуджено до 3 років позбавлення волі", – зазначено у повідомленні.

Прокурор у суді зміг довести, що 43-річний обвинувачений у квітні 2024 року отримав повістку про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки – і прибув за викликом. Військово-лікарська комісія визнала, що він придатний для проходження військової служби.

"У подальшому обвинуваченому було вручено повістку (бойову), згідно з якою він мав з’явитися на загальну мобілізацію для проходження служби. Однак чоловік без поважної причини не з’явився до призовного пункту для проходження служби у визначеній військовій частині, чим порушив вимоги чинного законодавства та ухилився від військового призову", – зазначили у Чернігівській обласній прокуратурі.

Там додали, що на момент повідомлення вирок ще не набрав законної сили.

Нагадаємо, схожий випадок нещодавно трапився на  Черкащині. Там для відправлення у військову частину до ТЦК не з'явився 48-річний громадянин. У цьому разі обвинувальний акт щодо ухилення від призову скеровано до суду. Чоловікові загрожує до 5 років позбавлення волі.

А на Волині чоловік, що не з'явився до пункту збору після вручення бойової повісткизасуджений до позбавлення волі на строк до трьох років.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader