РФ атакувала "шахедами" та "Кинжалами" Київ, Кривий Ріг, Хмельницький: є жертви
РФ атакувала "шахедами" та "Кинжалами" Київ, Кривий Ріг, Хмельницький: є жертви

РФ атакувала "шахедами" та "Кинжалами" Київ, Кривий Ріг, Хмельницький: є жертви

У ніч проти 27 серпня Росія здійснила масштабну атаку на Україну, використовуючи ударні безпілотники та ракети різних типів. Повітряні Сили України повідомили про застосування противником 91 засобу повітряного нападу, з яких було збито 60 дронів-камікадзе "Шахед" та 5 крилатих ракет.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на повідомлення президента Володимира Зеленського, ДСНС, представників місцевої влади та в українських Телеграм-каналах.

Атака почалася з використання безпілотників, що заходили у повітряний простір України хвилями з різних напрямків. Близько третьої ночі російські винищувачі МіГ-31К випустили ракети "Кинжал" через Київську область у напрямку західних регіонів України. Майже одночасно з цим злетіли стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які близько п'ятої ранку випустили крилаті ракети Х-101 по Києву.

У Києві та околицях сили протиповітряної оборони знищили близько 15 ударних дронів та кілька ракет. Внаслідок атаки зафіксовано падіння уламків у лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районів Києва, де виникли осередки займання лісової підстилки. У самому місті руйнувань не було.

РФ атакувала "шахедами" та "Кинжалами" Київ, Кривий Ріг, Хмельницький: є жертви - Фото 1

У Хмельницькій області було збито 8 ворожих цілей. Внаслідок атаки виникло спалах двох приватних будинків, один із мешканців отримав контузію.

Трагічні наслідки нічного удару зафіксовано у Кривому Розі, де ракета потрапила до готелю. Загинуло двоє людей, п'ятеро отримали поранення. Рятувальники продовжують пошукові роботи, адже під завалами можуть залишатись ще люди.

У Запоріжжі внаслідок атаки загинули троє людей, п'ятеро отримали поранення. В обласному центрі та районах області зафіксовано пожежі та руйнування будинків.

Вибухи також було чути у Рівному та Сумах. На Хмельниччині працювала протиповітряна оборона.

РФ атакувала "шахедами" та "Кинжалами" Київ, Кривий Ріг, Хмельницький: є жертви - Фото 2

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок цього масованого удару загинуло четверо людей, 16 отримали поранення.

Варто додати, що попередньої ночі Росія також провела масований обстріл - атакувала 15 областей України дронами та "Кинжалами".

Теги за темою
Україна Київ Кривий Ріг
Джерело матеріала
loader