Біля Києва сили ППО збили 15 "шахедів" та кілька ракет
Біля Києва сили ППО збили 15 "шахедів" та кілька ракет

Біля Києва сили ППО збили 15 "шахедів" та кілька ракет

В ніч на 27 серпня ворог знову завдав комбінованого, ракетно-дронового удару по Україні із застосуванням ударних БпЛА, балістичних, крилатих та аеробалістичних ракет. У Києві повітряну тривогу з початку доби оголошували чотири рази і тривала вона сумарно понад п'ять годин. Про це повідомив керівник КМВА Сергій Попко.

Спочатку на столицю летіли дрони-камікадзе. Вони заходили на місто хвилями та з різних напрямків. Близько третьої години ночі противник підняв у повітря кілька бортів МіГ-31К, які випустили ракети "Кинджал" в напрямку західних областей України. Приблизно одночасно злетіли кілька ворожих стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

- Попередньо, крилаті ракети Х-101 з цих бортів атакували Київ близько 5-ї години ранку. Повітряний удар, як і вчора, знов закінчився хвилями атак баражуючих боєприпасів. Загалом сили та засоби протиповітряної оборони від початку цієї доби знищили навколо Києва близько півтора десятка ударних дронів та кілька ракет (точну кількість та тип повітряних цілей оприлюднять Повітряні Сили). Все, що летіло на столицю України – знищене, - написав Попко в Telegram.

За даними оперативного зведення в лісопаркових зонах Дніпровського та Деснянського районів зафіксовано падіння уламків, загорілася лісова підстилка. Деякі пожежі вже ліквідовані, решта - локалізовані. Оперативні служби працюють на місці. Інформація щодо потерпілих не надходила, в столиці обійшлося без руйнувань.

  • Ніч та ранок 27 серпня в Україні знову не минули без  масштабної повітряної тривоги. Росіяни спочатку атакували мирні населені пункти "шахедами", а потім пустили ракети. 
  • Вранці 26 серпня Росія атакувала 15 українських регіонів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Вибухи прозвучали у Києві, Луцьку, Кривому Розі, Сумах, Вінниці, Дніпрі, Харкові, Житомирі, Рівному та Львові. 
     
Джерело матеріала
loader
loader