Дефолту не буде: Україна успішно реструктуризувала державний борг
Дефолту не буде: Україна успішно реструктуризувала державний борг

Дефолту не буде: Україна успішно реструктуризувала державний борг

Україна успішно завершила переговори щодо реструктуризації державного боргу, уникнувши дефолту. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму телеграм-каналі 28 серпня 2024 року.

За словами Шмигаля, понад 95% власників українських єврооблігацій підтримали пропозицію про реструктуризацію боргу, розроблену Міністерством фінансів у співпраці з Комітетом власників єврооблігацій. Це рішення дозволить Україні заощадити $11,4 мільярда на обслуговуванні боргу протягом наступних трьох років.

Міністерство фінансів у своєму повідомленні уточнило, що підтримка власників єврооблігацій склала понад 97%. Загальна сума заощаджень до 2033 року становитиме $22,75 мільярда.

Міністр фінансів Сергій Марченко зазначив: "Майже одностайний рівень підтримки був досягнутий менш ніж за 5 місяців, що дозволило Україні досягти угоди з кредиторами до закінчення 2-річного періоду відтермінування платежів".

Кабінет міністрів ухвалив постанову про зупинення обслуговування зобов'язань України перед низкою кредиторів за кредитами та єврооблігаціями, а також зобов'язань за ВВП-варантами.

Заощаджені кошти планується спрямувати на фінансування сектору безпеки та оборони в умовах воєнного стану.

Теги за темою
Денис Шмигаль
Джерело матеріала
loader
loader