Макрон зустрічався із Дуровим 2018 року та пропонував йому цікаву угоду - WSJ
Макрон зустрічався із Дуровим 2018 року та пропонував йому цікаву угоду - WSJ

Макрон зустрічався із Дуровим 2018 року та пропонував йому цікаву угоду - WSJ

За словами одного з співрозмовників, Макрон навіть був готовий надати Дурову французьке громадянство.

У 2018 році президент Франції Емманюель Макрон мав ланч із засновником Telegram Павлом Дуровим, під час якого пропонував йому перенести штаб-квартиру месенджера до Парижа.

Про це пише The Wall Street Journal, посилаючись на джерела, передає "Європейська правда".

За словами одного з співрозмовників, Макрон навіть був готовий надати йому французьке громадянство. Однак, як зазначає інформаційне агентство, Дуров тоді від пропозиції відмовився. Водночас 2021 року росіянин все ж отримав французьке громадянство.

Також видання стверджує, що за рік до цієї зустрічі французькі спецслужби провели спільну операцію з ОАЕ, яка мала кодову назву "Фіолетова музика", в результаті якої був зламаний iPhone Дурова. 

Джерело розповіло, що французькі силовики були вкрай стурбовані тим, що "Ісламська держава" використовує Telegram для вербування бойовиків і планування атак. За словами людини, близької до Дурова, Telegram роками ігнорувала виклики і судові накази, надіслані правоохоронними органами, які накопичувалися на рідко перевіреній електронній адресі компанії.

"Хоча немає жодних ознак того, що ці попередні дискусії з Макроном або злом телефону Дурова відіграли якусь роль у його затриманні, ці деталі проливають нове світло на довгі і складні стосунки Дурова з Францією та ОАЕ", - припускають в WSJ.

Нагадаємо, ексрозвідник РФ Сергій Жирнов вважає, що Павло Дуров таємно зустрічався із Путіним в Азербайджані. 

  • У чому звинуватили Дурова: в заяві прокурорки — 12 пунктів
  • Затримання засновника Telegram Павла Дурова: офіційний коментар компанії
  • "Саме ми - на "передовій": нардеп закликав регулювати в Україні Telegram
Джерело матеріала
loader
loader