Кількість користувачів ChatGPT на тиждень зросла до 200 млн осіб
Кількість користувачів ChatGPT на тиждень зросла до 200 млн осіб

Кількість користувачів ChatGPT на тиждень зросла до 200 млн осіб

Компанія очікує, що річний дохід досягне 3,4 млрд дол.

У чатбота з штучним інтелектом ChatGPT зараз 200 мільйонів активних користувачів щотижня, за повідомленням компанії OpenAI, тоді як у листопаді 2023 року їх було 100 млн щотижня. Використання API також подвоїлося з часу випуску нової великої мовної моделі GPT-4o mini у липні. Про це повідомило Engadget.

Кількість користувачів — не єдине значне зростання OpenAI за останній рік. Повідомляється, що генеральний директор Сем Альтман повідомив співробітникам цього літа, що річний дохід компанії — досягне 3,4 млрд дол. проти 1,6 млрд дол. на кінець 2023 року.

Apple, Nvidia та Microsoft ведуть переговори про інвестування в новий раунд збору коштів для OpenAI, повідомив The Wall Street Journal. Єдина деталь у звіті щодо масштабу цього раунду фінансування полягала в тому, що він підвищить оцінку OpenAI вище 100 млрд дол.

Microsoft інвестувала 13 млрд дол.в у бізнес штучного інтелекту з 2019 року, а Apple показала, що ChatGPT становитиме значну частину її майбутнього просування Apple Intelligence. І Microsoft, і Apple відмовилися від своїх місць у раді директорів OpenAI цього літа після того, як Європейська комісія висловила занепокоєння відносно дотримання антимонопольного законодавства у таких тісних відносинах компаній.

Джерело матеріала
loader
loader