Індія планує підняти мито на імпорт рослинних олій
Індія планує підняти мито на імпорт рослинних олій

Індія планує підняти мито на імпорт рослинних олій

Уряд Індії планує підвищити мито на імпорт рослинних олій, щоб захистити своїх фермерів від зниження цін на олійні культури.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Reuters.

Зазначається, що таке рішення, що може бути прийняте вже найближчими тижнями, призведе до скорочення попиту та поставок пальмової, соєвої та соняшникової олії до країни.

На тлі зростання цін на нафту жовтневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі Bursa в Малайзії за тиждень виросли на 2,4% до 3920 рінггитів/т або 906,8 $/т (+6% за два тижні), незважаючи на зниження темпів експорту у серпні, повідомляє GrainTrade.

Грудневі ф’ючерси на соєву олію в Чикаго за тиждень виросли на 8,2% до 930 $/т, повністю відігравши місячне падіння. Різке зростання цін обумовлене не лише подорожчанням нафти, але й чутками про наміри США обмежити імпорт відпрацьованої рослинної олії (UCO).

За даними Trading Economics, середня ціна на соняшникову олію з доставкою покупцям протягом тижня виросла на 2,3% до 928 $/т, але ціни попиту на українську соняшникову олію з боку покупців з ЄС залишилися на рівні 860-880 €/т або 930-970 $/т DAP Польща, Болгарія та Італія.

Загалом у 2023/24 МР (на 25 серпня) Україна експортувала 6,23 млн т соняшникової олії, що є одним з найбільших показників для цього періоду. Основним покупцем української олії став Євросоюз, який придбав рекордні 3,7 млн т.

Джерело матеріала
loader
loader