Італія заборонила Україні використати свою зброю для ударів по РФ
Італія заборонила Україні використати свою зброю для ударів по РФ

Італія заборонила Україні використати свою зброю для ударів по РФ

Влада Італії не дозволила Україні прийняти їхню зброю для завдання ударів по території Росії. Про це заявив міністр закордонних справ Антоніо Таяні у кулуарах Ради міністрів Євросоюзу із закордонних справ, передає Corriere della serra.

– Ми не воюємо з Москвою. Кожна країна вирішує собі сама. Ми відправили переважно оборонну зброю, зараз ми збираємося відправити нову батарею Samp-T, яка є оборонною і не може бути використана на російській території. Ми повторюємо, що ми не перебуваємо у стані війни з Росією, НАТО не перебуває у стані війни з Росією, тому для Італії позиція залишається незмінною - використовувати нашу зброю на території України, - заявив Таяні.

Також італійський міністр виступив проти можливого відправлення військ НАТО до України, про яке говорив напередодні президент Франції Еммануель Макрон. Глава МЗС Італії наголосив, що Рим, який також є учасником Північноатлантичного Альянсу, проти цього

- Рішення НАТО приймає НАТО, і ми є частиною Альянсу. Ми не воюємо з Росією і ми проти відправлення військ, які б воювали з росіянами, – зазначив він.

  • 16 серпня Міністерство національної оборони Канади заявило, що Україна може використати надані їй танки та бронемашини на території Росії. У відомстві наголосили, що країна не накладає географічних обмежень на використання військового обладнання, передане Києву.
  • 24 серпня президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив про виділення нового пакета допомоги Україні, до якого увійдуть ракети та обладнання для протиповітряної оборони.
Теги за темою
Зброя Італія
Джерело матеріала
loader