Подарунок Мадуро: колумбійців, які воювали за Україну, передали Москві, — Politico
Подарунок Мадуро: колумбійців, які воювали за Україну, передали Москві, — Politico

Подарунок Мадуро: колумбійців, які воювали за Україну, передали Москві, — Politico

Колумбійці, які приєдналися до Іноземного легіону України влітку 2023 року, тепер перебувають у московському слідчому ізоляторі. Екстрадиції до РФ передував арешт у Каракасі.

Служба безпеки Росії в п'ятницю заявила, що затримала двох громадян Колумбії за те, що ті воювали на боці України. Це перший подібний випадок від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Про це пише американське видання Politico.

Мета такої екстрадиції, ймовірно, в тому, щоб залякати інших іноземців, які роздумують над тим, щоб вступити до Збройних сил України, а також наголосити на двосторонніх союзних відносинах РФ із такими країнами, як Венесуела.

Александер Анте і Хосе Арон Медіна перебували в Іноземному легіоні України влітку 2023 року, про це пише колумбійське видання El Tiempo та інші іспаномовні ЗМІ.

За словами журналістів, у середині липня чоловіків затримали венесуельські правоохоронні органи дорогою додому під час зупинки в Каракасі, потім їх екстрадували до РФ.

У заяві ФСБ згадувалося про те, що у них було виявлено документи, які нібито "підтверджують незаконну діяльність", а також уніформу батальйону "Карпатська січ".

Скріншот публікації на сайті ФСБ

Наразі вони перебувають у попередньому ув'язненні в московському слідчому ізоляторі "Лефортово" за звинуваченням в участі в найманстві, що в Росії карається максимальним покаранням у вигляді позбавлення волі до 15 років.

ФСБ також опублікувало відео, на якому громадян Колумбії ведуть коридором з опущеними головами і вони представляються на камеру, імовірно, під тиском.

Тим часом, зазначає американське видання, РФ сама активно вербує найманців за кордоном для власних військових дій проти України, зокрема на Кубі та в Індії. Обіцяють зарплату і швидке отримання російського громадянства.

Нагадаємо, що уповноважений з прав людиниВерховної Ради Дмитро Лубінець попередив про нову схему шахраїв, які вимагають гроші від родичів військовополонених.

РанішеФокус у своєму матеріалі з'ясував, щовійськові думають про становище на Донбасі. Пастка під Покровськом чи "здача" Донбасу?

Джерело матеріала
loader
loader