Термальні курорти Чехії: де відпочити та оздоровитися
Термальні курорти Чехії: де відпочити та оздоровитися

Термальні курорти Чехії: де відпочити та оздоровитися

Плануєте подорож до Європи, щоб покращити стан організму? Ми знаємо місця, де можна поєднати приємне з корисним. Про них розповідаємо нижче.

Velké Losiny

Найстаріший термальний курорт північної Моравії, якому вже понад 450 років. Комплекс розташовується у передгір'ях Єсеників у великому парку. Він славиться сірчаними джерелами, які позитивно впливають на захворювання опорно-рухового апарату, шкіри та неврології. До речі, здравниця входить до переліку 7 чудес Чехії.

Тут розміщуються 9 басейнів. Температура води в кожному з них становить близько 33°С. Але майте на увазі, відкриті штучні водойми доступні лише з травня по вересень. Також тут є безліч водних атракцій: дика річка, печери, спуски та гірки.

Радимо поїхати на екскурсію до гідроелектростанції Dlouhé stráně. Тут знаходиться водосховище, верхній резервуар якого побудували зрізавши вершину гори.

Термальні курорти Чехії: де відпочити та оздоровитися

Thermalium

Оздоровчий центр відкрили у 2019 році в Теплиці. Тут розміщуються термальні басейни з джерела Pravřídlo, яке накопичує мінерали з вулканічного масиву. Його унікальні елементи запобігають остеопорозу, позитивно впливають на суглоби та покращують рухливість. Температура води сягає 29°С.

Також тут працює санаторій. Він вважається одним із найкращих закладів опорно-рухової медицини.

Тут туристи зможуть походити доріжкою Кнайпа, яка покращує кровообіг нижніх кінцівок. А також побувати у саунах 4-х видів: фінській, тропічній, паровій та біо.

Обов'язково відвідайте місцевий ботанічний сад. Тут зростають кактуси, унікальні квіти та сукуленти, які привезли з африканських земель. Також радимо завітати до планетарію на Піщаній горі. Тут є телескоп, за допомогою якого можна розглянути кільця Сатурна, Юпітер та поверхню Місяця. Але майте на увазі, обсерваторія працює не щодня, тому заздалегідь дізнавайтеся графік роботи.

Aquaforum 

Термальний курорт розташовується у містечку Франтішкові Лазні. Тут облаштували внутрішні та відкриті басейни з атракціонами, а також джакузі, підводний масаж, гейзери та сауни. Також є дитячий майданчик та окрема ділянка для пляжного волейболу.

А ще тут видобувають понад 20 видів цілющих вод, які використовують для лікування шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, жовчного міхура, сечовивідних шляхів тощо.

Обов'язково поїдьте до Глауберових джерел. Всередині павільйону з-під землі б'ють три струмені з різним хімічним складом. Найсильніший та єдиний такого виду на планеті — Глаубер 4. А ще радимо піднятися на вежу Салінгбург. Панорама з висоти пташиного польоту вражає й перехоплює подих.

Термальні курорти Чехії: де відпочити та оздоровитися

Aqualand Moravia

Розташовується у місті Пасоглавки біля Нововолинського водосховища. Комплекс побудували у 2013 році на місці стародавніх римських купалень. Вода у басейни тече з місцевої термальної свердловини. У найгарячіших водоймах "Рем" та "Ромул" температура сягає 37°С. Для мандрівників доступні джакузі, турецький хамам, інфрачервона та класична сауни, снігова печера, доріжки Кнайпа тощо.

Наша порада: обов'язково спробуйте гідромасажну ванну. Вона знаходиться під куполом, на якому зображений Всесвіт.

До речі, за 17 кілометрів звідси розміщується виноробня Sonberk. Вона працює з 2003 року. Що цікаво, ягоду на цих землях вирощували ще наприкінці II століття нашої ери. До речі, з того часу деякі традиції не змінилися. Наприклад, виноград тут досі збирають виключно вручну. Звичайно, тут туристи зможуть не лише продегустувати алкогольний напій, а і придбати його. 

Saunia Thermal Resort

Термальний басейн знаходиться у центрі всесвітньо відомого курорту Карлові Вари. Містечко славиться цілющими водами, які позитивно впливають на людей з порушенням обміну речовин, захворюваннями шлунково-кишкового тракту та опорно-рухового апарату.

На території комплексу є великий басейн із природною водою, з температурою 38°С. Також тут є трав'яні та тропічні сауни.

Обов'язково сходіть на оглядовий майданчик "Оленячий Стрибок". А ще завітайте до замку Локет, який побудували серед лісів та джерел. Раніше він виконував функцію прикордонної фортеці. Сьогодні тут можна побачити експонати різних видів зброї та колекцію порцеляни.

Термальні курорти Чехії: де відпочити та оздоровитися

Janské Lázně 

Аквацентр знаходиться в однойменному курортному містечку. Він здобув популярність у XX столітті, завдяки ефективному лікуванню наслідків поліомієліту. Тут розміщуються гідромасажна ванна, парова та фінська сауни. Температура мінеральних джерел становить 27°С.

Радимо поїхати до розважального центру The Timber Trail, Krkonoše. Тут розташовується унікальна атракція — спіральна стежка, що підіймається вгору до верхівок дерев. Вздовж маршруту облаштували декілька інформаційних зупинок, де можна більше дізнатися про місцеву фауну та флору.

Важливо: перед відвідуванням термальних процедур варто проконсультуватися з лікарем.

Термальні курорти Чехії: де відпочити та оздоровитися

Прийшов час попрощатися з фізичною напругою. Подорожуйте та поєднуйте відпочинок із користю для вашого організму.

Раніше OBOZ.UA розповідав про українські оздоровчі курорти. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader