5 причин додати мигдаль до раціону: користь для тіла, шкіри та фігури
5 причин додати мигдаль до раціону: користь для тіла, шкіри та фігури

5 причин додати мигдаль до раціону: користь для тіла, шкіри та фігури

Мигдаль може здаватися звичайною закускою, однак він дуже корисний для організму. Ці горіхи багаті на корисні жири, що надають енергію, покращують стан шкіри та підтримують роботу серця. 

Включення мигдалю у свій щоденний раціон може суттєво покращити життя та додати поживні речовини до вашого харчування. Які переваги мигдалю для організму може принести мигдаль, розповіли в Eat This, Not That.  

Джерело білка та клітковини 

Мигдаль — це поживний перекус з високим вмістом клітковини, вітаміну Е та рибофлавіну. Він також багатий на магній та містить 6 грамів рослинного білка в жмені. Додавайте його до свого раціону для збільшення користі для здоров'я та поживності.

Переваги для шкіри 

Мигдаль містить вітамін Е та інші поживні речовини, які у синергії покращують стану шкіри. Вживайте близько 30 грамів мигдалю двічі на день, щоб зменшити зморшки та пігментацію шкіри. Дослідження показують, що така дієта може зменшити зморшки до 16% та пігментацію на 20%.

Горіх, що сприяє схудненню

Варто додати мигдаль до раціону для кращого контролю ваги та здоров'я. Щоденне вживання мигдалю в рамках дієти з обмеженням калорій може сприяти зниженню ваги та допомогти зменшити жир на животі. Крім того, це може знизити ризик розвитку метаболічного синдрому та пов'язаних з ним захворювань. 

Покращує здоров'я серця

Мигдаль допомагає знизити рівень загального холестерину, "поганого" ЛПНЩ та тригліцеридів, зберігаючи рівень "хорошого" ЛПВЩ. Вживання мигдалю замість перекусів з високим вмістом вуглеводів також сприяє підвищенню "хорошого" холестерину, що корисно для здоров'я серця.

Заощадження калорій

Мигдаль має менше калорій, ніж зазначено на етикетках, оскільки не всі калорії з нього засвоюються організмом. Наприклад, у цілісному необсмаженому мигдалі засвоюється на 25% менше калорій, ніж вказано. Це пов’язано з тим, що процес жування та обсмажування не повністю руйнує клітинні стінки мигдалю, обмежуючи доступність калорій.

РанішеOBOZ.UA розповів, чому мигдаль вважається найкращим перекусом під час тренувань.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader