Ірландія готується посилити боротьбу з курінням і вейпінгом
Ірландія готується посилити боротьбу з курінням і вейпінгом

Ірландія готується посилити боротьбу з курінням і вейпінгом

Міністерство охорони здоров’я Ірландії підготувало пропозиції більш жорстких правил регулювання продажу та вживання тютюну та вейпу після громадських консультацій.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Euractiv.

Громадські консультації в Ірландії стосовно "подальшого регулювання тютюну та продуктів для вдихання нікотину" тривали з листопада по січень.

Загалом у них узяли участь майже 16 тисяч людей, з них 90% – курці.

Представник Міністерства охорони здоров'я Ірландії повідомив Euractiv, що під час консультацій також обговорювалися питання збуту сигарет і вейпів, поширення обмежень на вейпінг, куріння на відкритих майданчиках і підвищення віку продажу тютюнових виробів.

Голова ірландського МОЗ Стівен Доннеллі анонсував, що нові правила будуть регулювати рекламу вейпів у магазинах, паковання та зовнішній вигляд відповідних продуктів, а також смаки рідин для вейпів.

"Я також забороню одноразові вейпи, які шкодять здоров'ю нашої молоді та навколишньому середовищу", – додав міністр.

Доннеллі нагадав, що минулого року в Ірландії вже ухвалили закон, який передбачає заборону продажу вейпів людям до 18 років та запровадження нової системи ліцензування цих товарів.

А Велика Британія розглядає можливість запровадження більш суворих правил щодо куріння на вулиці, щоб спробувати зняти тиск з Національної служби охорони здоров'я.

Джерело матеріала
loader
loader