Польські фермери погрожують Україні знову перекрити кордон: названо причину
Польські фермери погрожують Україні знову перекрити кордон: названо причину

Польські фермери погрожують Україні знову перекрити кордон: названо причину

Польські аграрії загрожують Україні блокувати кордон. Вони заявили, що через українських виробників їх фрукти не конкурентно здатні, що начебто руйнує ринок.

Про це повідомляє польське видання "Радіо Марія". "Від 6,5 до 7 злотих – стільки отримують польські виробники за кілограм малини. Це нижче рівня рентабельності. Аграрії побоюються, що закупівельні ціни падатимуть далі. Все завдяки імпорту фруктів з України", – йдеться в публікації. 

Останнім часом спостерігалося значне зниження закупівельних цін, сказав Сильвестр Дзєвульський з Люблінської сільськогосподарської палати. Він вважає, що це відбувається через Україну. 

"Польща не може конкурувати з Україною на міжнародному ринку, оскільки собівартість виробництва там значно нижча. Українці не зобов'язані відповідати суворим екологічним стандартам ЄС. Тому є високий ризик втрати зовнішніх ринків", – йдеться в повідомленні видання.

"Заморожена малина з Польщі йшла переважно до скандинавських країн. Сьогодні українці хочуть захопити цей ринок, тому фермери звертаються до влади з проханням вжити заходів", – йдеться в публікації. 

"Введення лімітів залежить від нашої влади. Принаймні так вважають виробники. Цей продукт має доповнювати наш ринок, а не знищувати його (…). У нас є низка служб на кордоні, які повинні перевіряти всі транспорти, а не вибірково", – зазначив Сильвестр Дзевульський.

Раніше, як повідомляв OBOZ.UA, прикордонники розповіли, куди найчастіше намагаються втекти ухилянти з України. За підробними документами вони найчастіше прямують до Польщі. Якщо ж говорити про незаконний перетин кордону поза пунктами пропуску – військовозобов'язані українці найчастіше вибирають Румунію та Молдову.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader