Таємний інгредієнт для вашої ідеальної вівсянки: що варто додати
Таємний інгредієнт для вашої ідеальної вівсянки: що варто додати

Таємний інгредієнт для вашої ідеальної вівсянки: що варто додати

Новий тренд у харчуванні швидко поширюється TikTok і здобуває популярність серед користувачів – це запечена вівсянка! Це чудовий варіант для здорового сніданку.

Однак найбільше уваги привертає один важливий компонент, який часто додають до страви – пюре з банану. У багатьох рецептах TikTok радять використовувати цілий банан на одну порцію запеченого вівса, щоб отримати всі корисні елементи цього фрукта. Як зазначає eatthis.com, додавання банана до каші надає страві унікальний смак і користь для організму.

Отже, якщо ви шукаєте спосіб зробити свій сніданок кращим, спробуйте додати банан до вашої вівсянки та випробуйте цей популярний рецепт запеченої вівсянки.

Чому банан є ідеальним доповненням до вівсянки?

Почнемо з харчової цінності цього фрукта. Банани містять фруктозу та натуральний цукор. Додавши банан до запеченої вівсянки, ви забезпечите солодкість страви без потреби додавати цукор – це перша очевидна перевага.

Другий плюс бананів – їх висока поживність. Один середній банан забезпечить вашу вівсянку 12% від денної потреби в калії (приблизно 422 мг), а також додасть 3 грами клітковини. До того ж, банан містить вітамін C, B-6 і магній.

Третя перевага банана – його вміст пектину. Пектин допомагає страві загуснути, тому додавання банану до вівсянки не лише підсилить її смак, але й додасть густоти, що створює текстуру, подібну до бананового хліба.

Як правильно додавати банани до вівсяної каші?

Ключ до смачної запеченої вівсянки полягає у ретельному змішуванні всіх інгредієнтів перед запіканням. Готова страва нагадуватиме невеличкий торт на сніданок, але при цьому залишатиметься корисною та поживною.

Ось список продуктів, які вам знадобляться:

  • 1/2 склянки вівсянки
  • 1 банан
  • 1 яйце
  • 1/4 склянки вівсяного молока
  • 2 столові ложки меду
  • 2 столові ложки арахісового масла
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • Дрібка морської солі

Для приготування змішайте всі інгредієнти і викладіть суміш у маленьку форму для запікання. Випікайте в духовці при температурі 175°C протягом 22 хвилин. Після готовності додайте свіжі фрукти зверху та насолоджуйтеся смачним і корисним сніданком!

Раніше OBOZ.UA розповідав, як вівсянка допомагає схуднути. 

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader