Суд Бразилії заблокував мережу Х та встановив штрафи за її використання
Суд Бразилії заблокував мережу Х та встановив штрафи за її використання

Суд Бразилії заблокував мережу Х та встановив штрафи за її використання

Як йдеться в ухвалі суду, обмеження будуть чинними, доки адміністрація Х не виконає інші судові постанови по сплаті штрафів та призначенні законного представника соцмережі у Бразилії.

Верховний суд Бразилії постановив негайно призупинити роботу мережі Х та запровадити штрафи за використання цієї соцмережі через VPN на території Бразилії. Про це пише Reuters.

У постанові суддя Олександр де Мораес вказав, що обмеження будуть чинними, доки адміністрація Х не виконає інші судові постанови:

  • сплата штрафів у розмірі 18,5 млн реалів (3,28 млн доларів США) через відмову соцмережі видаляти акаунти, які, на думку суду, поширювали неправдиву інформацію;
  • призначення законного представника соцмережі у Бразилії.

Для того, щоб уникнути використання VPN, особи або компанії, які намагатимуться зберегти доступ до соцмережі, можуть бути оштрафовані на 50 тисяч реалів на день (близько 8840 доларів США), зазначено в ухвалі суду.

Крім того, як пише BBC, мережа Х, якою володіє відомий мільярдер Ілон Маск, перестане працювати у Бразилії в найближчі 24 години. Постанову суду мають виконати місцеві інтернет-провайдери.

Крім того, рішення стосується компаній Apple та Google. Вони повинні прибрати соцмережу Х зі своїх сервісів для завантаження додатків протягом п'яти днів.

Нагадаємо, 29 серпня ракета Falcon 9 компанії Ілона Маска загорілася під час посадки.

19 серпня голова Чеченської республіки Рамзан Кадиров подякував американському мільярдерові Ілону Маску за Starlink.

Теги за темою
Ілон Маск заборона
Джерело матеріала
loader
loader