Філе по 167 грн, а гомілка - всього 63: супермаркети встановили "осінні" ціни на свинину та курятину
Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є відразу кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів у перші дні осені відновили цінники на м'ясо.
Зокрема, йдеться саме про різні види свинини та курятини.
Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.
М'ясо є важливим джерелом білка в раціоні багатьох українців, проте ціни на нього не зовсім тішать. Слід зазначити, що, порівняно з минулим місяцем, вони підскочили. При чому деякі види м'яса значно подорожчали. Покажемо, як змінилася вартість свинини та курятини.
Вартість свинини
Зокрема, свиняча лопатка зросла з 163,30 грн/кг до 167,85 грн/кг. Ошийок подорожчав з 266,10 грн/кг до 280,70 грн/кг. Цінник на підчеревок підскочив із 163,22 грн/кг до 172,63 грн/кг. Також став дорожчим і шашлик – з 233,15 грн/кг до 244,97 грн/кг.
Зверніть увагу на те, що є позиції, які подешевшали. Це стосується свинячої грудинки – вартість знизилася із 165,86 грн/кг до 161,30 грн/кг. Також стали дешевшими ребра – 161,63 грн/кг, замість 172,30 грн/кг.
Вартість курятини
Щодо курятини, то подорожчали всі її види, крім гомілки – вона знизилася в ціні з 71,84 грн/кг до 63,45 грн/кг. У свою чергу курятина стегно подорожчала зі 109,34 грн/кг до 117,50 грн/кг. Тушка зросла в ціні з 77,13 грн/кг до 84,45 грн/кг, філе з 160,30 грн/кг до 167,00 грн/кг.
Раніше повідомлялося, гарнір перетворився на "золото": під кінець літа супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони.
Також, екзотичні фрукти балують знижками, поки сезонні дорожчають: як змінилася вартість цитрусових наприкінці серпня.