Азербайджан почав постачання газу до Хорватії
Азербайджан почав постачання газу до Хорватії

Азербайджан почав постачання газу до Хорватії

Хорватія стала десятою країною, яка отримує азербайджанський газ. Постачання здійснюються за допомогою компанії PPD і MET Group.

Державна нафтова компанія Азербайджану (SOCAR, ДНКАР) з 1 вересня розпочала постачання газу до Хорватії. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що це стало результатом успішної співпраці урядів країн. Постачання здійснюються за допомогою компанії PPD і MET Group.

“Ця подія є важливим кроком на шляху розширення енергетичної співпраці між Азербайджаном та Хорватією, служить зміцненню енергетичної безпеки континенту, демонструючи відданість SOCAR диверсифікації джерел енергії для внутрішніх ринків Європи”, – йдеться у повідомленні.

Поряд з Туреччиною, Грузією, Італією, Грецією, Болгарією, Румунією, Угорщиною, Сербією та Словенією, Хорватія стала десятою країною, яка отримує азербайджанський газ.

Торік Азербайджан експортував 23,8 млрд. кубометрів газу (зростання до 2022 року на 5,3%), постачання до Європи склали 11,8 млрд. кубометрів (зростання на 3,5%).

Цьогоріч експорт газу з Азербайджану прогнозується на рівні 25 млрд кубометрів, з них 13 млрд кубометрів – до Європи.

Раніше повідомлялося, що Азербайджан запропонував Україні та Євросоюзу постачати природний газ до Європи через українську газотранспортну систему на тлі закінчення терміну контракту з РФ.



Теги за темою
газ Азербайджан Казахстан
Джерело матеріала
loader