Картопляні деруни – одна з найсмачніших і ситних страв із картоплі, яку можна готувати з м'ясною та сирною начинкою. Для того, щоб картопля не була темною, потрібно додати цибулевий сік.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних картопляних дерунів із грибним соусом.
Інгредієнти:
- 700 г очищеної картоплі
- 1 яйце
- 1 зубчик часнику
- 1 цибулина
- 1 ст. сметани з гіркою
- 2,5 ст.л борошна
- рослинна олія
Соус:
- 1/2 цибулі
- 200 г печериць
- 1 зубчик часнику
- 200 г жирних вершків
- мускатний горіх, сіль
- олія для смаження
Спосіб приготування:
1. Натріть картоплю, цибулю, додайте яйце, тертий часник, сметану та борошно, перемішайте.
2. Смажте деруни.
3. Гриби посмажте з цибулею та спеціями, додайте вершки, готуйте хвилин 10.
Подавайте деруни з грибним соусом!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Деруни з соусом у духовці
- Деруни з сиром
- Хрумкі деруни з сиром