Деруни по-новому: рецепт ситної та смачної страви
Деруни по-новому: рецепт ситної та смачної страви

Деруни по-новому: рецепт ситної та смачної страви

Картопляні деруни – одна з найсмачніших і ситних страв із картоплі, яку можна готувати з м'ясною та сирною начинкою. Для того, щоб картопля не була темною, потрібно додати цибулевий сік.

Смачні деруни з грибами

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних картопляних дерунів із грибним соусом.

Рецепт дерунів

Інгредієнти:

  • 700 г очищеної картоплі
  • 1 яйце
  • 1 зубчик часнику
  • 1 цибулина
  • 1 ст. сметани з гіркою
  • 2,5 ст.л борошна
  • рослинна олія

Соус:

  • 1/2 цибулі
  • 200 г печериць
  • 1 зубчик часнику
  • 200 г жирних вершків
  • мускатний горіх, сіль
  • олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Натріть картоплю, цибулю, додайте яйце, тертий часник, сметану та борошно, перемішайте.

2. Смажте деруни.

Смажені деруни

3. Гриби посмажте з цибулею та спеціями, додайте вершки, готуйте хвилин 10.

Грибний соус

Подавайте деруни з грибним соусом!

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Деруни з соусом у духовці
  • Деруни з сиром
  • Хрумкі деруни з сиром
Джерело матеріала
loader
loader