Елементарний "Медівник" без духовки: коржі смажаться на сковорідці
Елементарний "Медівник" без духовки: коржі смажаться на сковорідці

Елементарний "Медівник" без духовки: коржі смажаться на сковорідці

"Медівник" – популярний торт, який готують на різноманітні сімейні святкування. І замість того, щоб довго випікати коржі в духовці, їх можна просто посмажити на сковорідці. Це буде значно практичніше та швидше. Залишиться просто змастити все ніжним кремом.

Ідея приготування домашнього "Медівника" на сковорідці опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком cook with me at_home в Instagram. Тісто виходить дуже еластичне і чудово розкочується.

Елементарний ''Медівник'' без духовки: коржі смажаться на сковорідці

Інгредієнти для коржів:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 150 г
  • сіль – 1/3 ч.л.
  • сода – 1 ч.л. (з гіркою)
  • мед – 120 г
  • масло – 100 г
  • борошно – 600 г (+ на підсипку).

Інгредієнти для крему:

  • молоко – 500 мл.
  • цукор – 150 г
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • яйця – 1 шт.
  • масло – 80 г
  • вершки (30-35%) – 350 мл.

Спосіб приготування:

Елементарний ''Медівник'' без духовки: коржі смажаться на сковорідці

1. Готуємо коржі в каструлі з товстим дном.

2. Змішати яйця, цукор, сіль, соду, мед, масло та поставити на середній вогонь.

Елементарний ''Медівник'' без духовки: коржі смажаться на сковорідці

3. Постійно помішуючи, варити близько 2 хвилин.

4. Коли маса почне піниться і збільшиться в обсязі, помішуємо ще трохи і знімаємо з вогню.

5. Додати частину борошна, перемішати.

Елементарний ''Медівник'' без духовки: коржі смажаться на сковорідці

6. Для зручності перекласти тісто у велику миску.

7. Поступово додаючи решту борошна, замішати мʼяке, еластичне тісто.

8. Не додавайте все борошно одразу, залежно від його сорту, може піти, як менше, так і більше. Поділити тісто на 12 кульок.

Елементарний ''Медівник'' без духовки: коржі смажаться на сковорідці

9. Розкотити кожну в тонесенький пласт, підсипаючи борошном, проколоти виделкою і випікати на сухій сковорідці з двох сторін на невеликому вогні.

10. Ще теплим кожен корж обрізати, надаючи форму і потрібний розмір.

11. Обрізки підуть на присипку. Дати повністю охолонути.

Елементарний ''Медівник'' без духовки: коржі смажаться на сковорідці

12. Для крему молоко поставити на вогонь, довести до кипіння, але не кип’ятити.

13. У каструлі змішати цукор, крохмаль та яйце до однорідної маси.

14. Тонкою цівкою влити гаряче молоко, перемішати до однорідної маси та поставити на вогонь.

Елементарний ''Медівник'' без духовки: коржі смажаться на сковорідці

15. Постійно помішуючи, варити на середньому вогні до загустіння.

16. Забрати з вогню, одразу додати масло і перемішати до однорідності.

17. Накрити харчовою плівкою в контакт і прибрати в холодильник на 6 годин.

18. Холодні вершки збити до загустіння, додати поступово заварну масу та збити до однорідного крему.

19. Коржі перемастити кремом (краще це робити в кондитерському кільці) і відправити в холодильник на кілька годин.

20. Забираємо кільце, змастити кремом верх і боки та присипати подрібненими в крихту обрізками.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Шоколадний бісквіт
  • Бісквіт на згущеному молоці
  • Яблучний бісквіт
Джерело матеріала
loader