Краще, ніж свіжі: рецепт маринованих яблук у банці на зиму
Краще, ніж свіжі: рецепт маринованих яблук у банці на зиму

Краще, ніж свіжі: рецепт маринованих яблук у банці на зиму

Мариновані яблука готуються дуже просто, але при цьому здатні прикрасити смак будь-якої м'ясної чи овочевої страви. Крім того, їх можна подавати на десерт.

Кулинарам рекомендують вибирати для маринування яблука твердих сортів, навіть щоб вони були незрілі. Важливо переконатися, що вони цілі і без вм'ятин.

Мариновані яблука, фото 1000.menu
Мариновані яблука, фото 1000.menu

Які інгредієнти знадобляться:

  • Яблука 1 кг
  • Сіль 2 ст. л.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Оцет 9% 70 мл
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Часник, зубчики 2 шт.
  • Перець чорний горошок 6 шт.
  • Вода 1 л

Як замаринувати:

Яблука помийте, розріжте навпіл, видаліть серцевини та наріжте неширокими скибочками. Часник очистіть та наріжте пластинками. У підготовлені банки щільно викладіть шматочки яблук, часник, лавровий лист, гвоздику та перець горошком.

У холодну воду покладіть сіль, цукор, оцет і перемішайте до розчинення інгредієнтів. Залийте маринадом яблука, накрийте кришками та залиште за кімнатної температури на 1 день. Потім поставте банки з яблуками у холодильник на 2 дні. Подавайте готові мариновані яблука охолодженими.

Мариновані яблука, фото 1000.menu
Мариновані яблука, фото 1000.menu

Раніше ми повідомляли про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.

Також стало відомо про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.

Джерело матеріала
loader
loader