12 корисних сніданків, для здорового ранку
12 корисних сніданків, для здорового ранку

12 корисних сніданків, для здорового ранку

Ранковий заряд енергії важливий для успішного початку дня та нормального самопочуття. Таким чином, якщо ваш сніданок не містить поживних речовин, це може призвести до голоду, втоми та погіршення когнітивних функцій. 

Тож, обирайте корисні варіанти, як-от смузі, вівсянка чи млинці, щоб почуватися бадьоро впродовж всього дня. В Eat This, Not That! поділились деякими порадами до сніданку від дієтологів, що допоможуть вам зробити вибір на користь здоров'я. 

Парфе з грецького йогурту

Для корисного сніданку оберіть звичайний знежирений грецький йогурт, який багатий на білок та не містить доданого цукру. Спробуйте парфе з арахісовим маслом, свіжими фруктами та домашньою гранолою для отримання здорових жирів та вітамінів. Крім того, ви можете додати грецький йогурт для більшої поживності у смузі, овес або тости.

Вівсянка, приготовлена за ніч 

Щоб отримати більше клітковини та поживних речовин, обирайте цільні зерна, наприклад, овес, який під час обробки залишається майже незмінним. Овес багатий на розчинну клітковину, яка допомагає знижувати рівень холестерину та підтримувати ситість. Простий спосіб включити овес у раціон — приготувати його на ніч, замочивши у молоці на кілька годин.

Смузі з манго

Для здорового сніданку, особливо перед загадкою, комбінуйте вуглеводи, білки та корисні напої. Наприклад, змішайте заморожене манго з грецьким йогуртом, буряковим порошком та каєнським перцем, що допоможе для відновлення м’язів. Додайте яблучний оцет для стабілізації рівня цукру в крові та органічний сік з імбиром, куркумою та морквою для підтримки травлення.

Тости з арахісовим маслом та полуницею

Для сніданку спробуйте органічний підсмажений хліб з арахісовим маслом, нарізаною полуницею та бананами. Такий сніданок багатий на клітковину, здорові жири, білки та антиоксиданти.

Сніданок кесаділья

Щоб приготувати здоровий сніданок, вибирайте страви, що містять баланс вуглеводів, білків, жирів та клітковини. Наприклад, можна зробити кесаділью з 1-2 збитими яйцями та овочами, такими як шпинат чи гриби, запеченими у цільнозерновій тортильї з розтопленим знежиреним сиром чедер. Подавайте страву з фруктами для додаткової поживності та задоволення.

Бутерброд з копченого лосося на житньому хлібі

Поєднання жирів омега-3 та білка з дикого аляскинського лосося з повільно спалюваними вуглеводами з житнього хліба, забезпечує тривале насичення та стабільний рівень глюкози в крові. Шматок такого тосту не тільки смачний, а й здатен утримувати вас ситими на кілька годин.

Чаша для смузі

Для смузі-чаши обирайте насіння льону, чіа та коноплі. Використовуйте грецький йогурт та кефір, як основу для додаткового білка та пробіотиків. Крім того, ви можете додати чорницю або інші ягоди для забезпечення смузі клітковиною та антиоксидантами.

Англійський кекс з омлетом, цибулею, болгарським перцем та шпинатом

Найкращий сніданок має бути збалансованим. Включайте білки, вуглеводи, овочі та фрукти до своєї ранкової тарілки. Такий сніданок насичує, забезпечує енергію та задовольняє потреби організму. Порції можуть відрізнятися в залежності від індивідуальних потреб.

Яєчня з болгарським перцем і цибулею

Для активного початку дня спробуйте сніданок з нежирної яловичини, овочів з високим вмістом калію та фруктів, багатих на вітамін С. Додайте 2 яйця для додаткового білка та холіну, а також червоний і зелений перець та червону цибулю для клітковини. Не забудьте про апельсин, ківі або малину, які допоможуть краще засвоїти залізо з яловичини.

Овес 

Овес багатий на клітковину та має низький глікемічний індекс. Додайте мигдальне молоко, фрукти та горіхи для отримання поживного сніданку. Щоб зекономити час, приготуйте овес у великій кількості та розігрівайте порції в мікрохвильовці.

Смузі 

Ягоди, банани та авокадо — це чудовий вибір для ранкового смузі. Додайте листову зелень та насіння чіа для додаткових поживних речовин. Крім того, грецький йогурт є хорошою альтернативою молоку, бо він багатий кальцієм та пробіотиками.

Французький тост 

Французькі тости з хліба є відмінним джерелом вуглеводів, які надають організму енергію. Використовуйте цільнозерновий хліб, яєчні білки, корицю та ваніль, щоб підвищити вміст клітковини та підтримати силу.

РанішеOBOZ.UA розповів, що має включати здоровий сніданок.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader