Їжте це, щоб почати втрачати жир: поради для ефективного схуднення
Їжте це, щоб почати втрачати жир: поради для ефективного схуднення

Їжте це, щоб почати втрачати жир: поради для ефективного схуднення

Мабуть, всі знають, що для ефективного схуднення важливо додати до своєї рутини більше фізичної активності та вибирати продукти, що сприяють спалюванню жиру. Хоча рекомендації щодо харчування змінюються часто, але ми стежимо за останніми дослідженнями, щоб дати вам найактуальнішу інформацію.  

Якщо ви хочете почати з власного раціону та дізнатись про деякі харчові хитрощі, що сприяють схудненню, пропонуємо ознайомитись із порадами від Eat This, Not That. Цей науково обґрунтований план харчування допоможе вам досягти стрункої фігури та покращити загальне самопочуття.

Сніданок 

Для здорового сніданку спробуйте цільнозерновий тост з кокосовою олією та яйцем, або овочевий омлет. Порівняно з переробленими вуглеводами, цільнозернові продукти зменшують накопичення жиру на животі, а кокосова олія сприяє схудненню та зменшенню жиру завдяки лауриновій кислоті, яка легко перетворюється на енергію. Крім того, яйця багаті на холін, що у поєднанні з овочами доповнюють цей поживний сніданок.

Ранковий перекус 

Щоб не відчувати голод до обіду, спробуйте з’їсти грейпфрут. Він на 90% складається з води та дуже ситний. Крім того, він також містить фітохімічні речовини, що допомагають спалювати жир. Під час досліджень, під час яких люди їли грейпфрути протягом шести тижнів, учасники експерименту втрачали в обсязі талії, а тому цей чудовий варіант для тих, хто бажає уникнути шкідливих перекусів.

Обід

Приготуйте салат з куркою-гриль, шпинатом, ягодами та кіноа, заправлений олією авокадо. Кіноа надасть користь, як цільнозерновий продукт, ягоди допоможуть спалювати жир, а шпинат зменшить апетит. Крім того, курка додає білок, що підтримує насичення та метаболізм, в олія авокадо знижує холестерин та допомагає запобігти здуттю живота.

Також, спробуйте зробити вінегрет з олією авокадо. Для цього змішайте півтори столові ложки олії з чайною ложкою тертого сиру романо, подрібненим зубчиком часнику, соком половини лимона, сіллю та перцем. Це швидка і смачна заправка для салатів.

Післяобідній перекус 

Замість шкідливого перекусу, краще з’їжте чверть склянки мигдалю. Дослідження показали, що споживання горіхів разом із низькокалорійною дієтою допомагає знижувати вагу ефективніше, ніж складні вуглеводи та сафлорова олія. Відомо, що ті, хто їв горіхи, зменшили вагу та ІМТ на 62% більше за тих, хто цього не робив вже через 24 тижні. Також, ви можете випити зеленого чаю, який допомагає підтримувати рівень цукру в крові та спалювати жир на животі.

Вечеря 

Дикий лосось з пасерованими броколі та гречкою — це відмінний вибір для зменшення запалення та підтримки здорового обміну речовин. У цій страві гречка забезпечить порцію цільного зерна, а лосось допоможе спалювати більше калорій. Броколі містить сульфорафан, який підвищує тестостерон та зменшує накопичення жиру. Ви можете приготувати броколі на пару та обсмажити з оливковою олією та спеціями для найкращого результату.

Десерт 

Темний шоколад, завдяки вмісту флавоноїдів, може знижувати рівень цукру в крові, покращувати здоров’я серця та допомагати виведенню жиру. Проте, щоб уникнути набору ваги, споживайте його в межах однієї порції на день. Включайте шоколад у збалансовану дієту, багату на фрукти, овочі та цільні зерна. Замінюючи темним шоколадом менш здорові ласощі, ви ефективно підтримуватимете загальне здоров’я.

РанішеOBOZ.UA розповів, які суперпродукти сприяють схудненню.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader