Уряд змінив правила нарахування стажу українським педагогам
Уряд змінив правила нарахування стажу українським педагогам

Уряд змінив правила нарахування стажу українським педагогам

Уряд змінив правила нарахування стажу українським педагогам

Тепер їм зарахують час роботи за кордоном, що дасть право на надбавку.

Українським педагогам та науково-педагогічним працівникам, які працюють за кордоном, тепер зараховуватимуть стаж їхньої роботи на педагогічних посадах за кордоном, який дає право на отримання надбавки за вислугу років в Україні. Відповідне рішення Кабінет міністрів ухвалив на засіданні 3 вересня.

До сьогодні роботу на посадах педагогічних і науково-педагогічних працівників за межами України зараховували до стажу педагогічної роботи для виплати надбавки за вислугу років, якщо це передбачали міжнародні угоди між державами. Однак з початком повномасштабної війни коло країн, де працюють українські педагоги, значно розширилося.

Однак працівники, які повернулися в Україну і знову влаштувались на роботу в заклади освіти не мали права зарахувати час роботи за кордоном до стажу для нарахування надбавки за вислугу років.

Нагадаємо, що для педагогічних і науково-педагогічних працівників в Україні передбачено щомісячну надбавку за вислугу років залежно від стажу педагогічної роботи:

  • понад 3 роки — 10% посадового окладу;
  • понад 10 років — 20%;
  • понад 20 років — 30%.

Тепер час роботи за кордоном зарахують до стажу педагогічної роботи в разі надання підтверджувальних документів – трудового договору, угоди тощо. Це правило діятиме під час воєнного стану та впродовж одного року після його припинення.

Також до стажу педагогічної роботи зарахують той, коли педагогічні та науково-педагогічні працівники фактично не працювали, але за ними зберігалося місце роботи (посада) та/або заробітна плата (повністю або частково).

Джерело матеріала
loader
loader