Якщо ви хочете приготувати смачні, пишні та легкі оладки, робіть тісто на теплому кефірі, а борошно обов'язково потрібно просіяти.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних, пишних і дуже вдалих оладок, які готуються на кефірі.
Інгредієнти:
- кефір – 250 мл (підігріваємо, але не кип'ятимо)
- яйце – 1 шт
- цукор – 2 ст.л.(можна менше, так виходять солодкі)
- сода – 1/2 ч.л.
- сіль – дрібка
- борошно – 200 г
- олія рослинна
Спосіб приготування:
1. Збийте вінчиком яйце, цукор та сіль. Підігрійте кефір і поступово додайте до яєчної маси.
2. До борошна додаємо соду. Борошно поступово вводимо в тісто та розмішуємо до однорідності.
3. Смажте оладки на олії під кришкою до готовності.
Подавайте з джемом, згущеним молоком!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Оладки з манки
- Оладки з вівсянки
- Повітряні оладки на кефірі з абрикосовим конфітюром