У Раді підтримали включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ: що це означає
У Раді підтримали включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ: що це означає

У Раді підтримали включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ: що це означає

Верховна Рада України підтримала законопроєкт, що передбачає створення окремого роду сил у Збройних Силах України – Сил безпілотних систем. За відповідний закон проголосували 294 народні депутати.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. Уряд зареєстрував цей законопроєкт (№ 11507) наприкінці серпня, і він спрямований на посилення можливостей ЗСУ у використанні безпілотних та роботизованих систем у повітряному, морському та наземному середовищі.

Метою є забезпечення їх готовності до оперативного застосування.

Законопроєкт вносить зміни до статті 3 Закону України "Про Збройні Сили України", доповнюючи перелік окремих родів сил новою складовою – Силами безпілотних систем.

Як повідомляв OBOZ.UA, у червні у Києві було офіційно презентовано новий рід військ ЗСУ – Сили безпілотних систем. Його символом стала ластівка – "один із найшанованіших символів в українській культурі, який означає звістку про перемогу".

Заступник головнокомандувача Олександра Сирського полковник Вадим Сухаревський став командувачем Сил безпілотних систем Збройних сил України.

А ось начальником штабу Командування Сил безпілотних систем ЗСУ призначили капітана першого рангу Романа Гладкого. Ще 2018 року його звільнили з посади першого заступника командувача ВМС ЗСУ через підозру в корупції, шпигунстві та зв'язках із Росією.

Головним важелем успіху України в боях із російським флотом у Чорному морі стали саме дрони – безпілотні надводні апарати Magura, прототип яких створено у київському гаражі. Ці апарати пошкодили чи знищили понад 20 російських військових кораблів. Також ефективність показали дрони від СБУ Sea Baby. Саме вони завдали Росії ключових ударів у битві за Чорне море.

Нагадаємо, що під час урочистих заходів до Дня Незалежності українські війська вперше застосували дрон-ракету "Паляниця" вітчизняного виробництва.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader