Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни
Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни

Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни

З другої половини серпня до кінця жовтня в Одесі настає особливий період. Температура повітря знижується до комфортної позначки, туристи їдуть по домівкам, а пляжі стають практично порожніми. У скільки обійдеться відпочинок на березі Чорного моря в Україні — читайте нижче.

Пляжі

В оксамитовий сезон людей стає все менше, а вартість житла, харчування та атракцій значно знижується. Середня температура повітря у цей час коливається від 23°С до 25°С.

Найпопулярніший пляж — Калетон. Він розташовується у центрі міста і має сучасну інфраструктуру з ресторанами, кафе та шезлонгами. На території також є місця для активного відпочинку, зокрема водні атракціони та можливість оренди спортивного спорядження. До речі, шлях до найближчого укриття звідси займає всього 1,5 хвилини. Час роботи: 8:00-20:00.

Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни

Якщо плануєте мандрівку з малечею, радимо обрати True Man Club. Тут є лежаки, ліжка, бунгало, дорослий та дитячий басейни. Локація працює з 08:00 до 18:00.

Також в Одесі є Інклюзивний пляж, який призначений для людей з обмеженими можливостями. Тут поставили спеціальні підіймачі для доступу до води, туалети з обладнанням для людей з інвалідністю та медичний пункт.

До речі, з липня 2024 року, для відпочинку відкриті Ітака, Ібіца, Зебра, Паблік, Гранд Петін та село Приморське.

Але, майте на увазі, на кожній з локацій потрібно дотримуватися правил безпеки.

Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни

На пляжах заборонено перебувати:

  • під час повітряної тривоги;
  • якщо у воді та на березі виявили підозрілі предмети;
  • якщо почався шторм, який оцінюють від 2-х балів;
  • поза межами місць для купання;
  • на пірсах, траверсах, хвилеломах та інших берегових спорудах.
Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни

Розваги

  • Аквапарк Hawaii 

Ідеальна локація для тих, хто відпочиває з дітьми. Для поціновувачів екстриму тут підготували 20 гірок різного рівня складності, серед яких найпопулярніша — "Ракета".

Для маленьких відвідувачів збудували справжнє водне містечко з атракціями та басейнами. Також тут працюють аніматори та няні. А для тих, хто хоче просто розслабитися і позасмагати, обладнали комфортні ділянки з шезлонгами. Крім того, на території розташовуються VIP-зони та ресторани.

Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни
  • Одеські катакомби

Під містом простягається величезна мережа підземних ходів. Загальна їхня довжина становить близько 2,5 тисячі кілометрів. Вони утворилися у результаті видобутку каменю. Така інтенсивна діяльність, наприкінці XX століття, негативно вплинула на геологічні умови регіону.

Існує думка, що колись підземелля слугувало прихистком для людей, які ховалися від чуми.Сьогодні тут влаштовують екскурсії.

  • Музей воскових фігур "У баби Уті" 

Тут зберігається понад 70 експонатів. Усі вони розміщуються у чотирьох тематичних кімнатах. У "Царській" можна побачити історичних осіб, зокрема графа де Рішельє. Малечі точно сподобається у "Дитячій". Тут вони зустрінуть героїв із мультфільму "Шрек", кінострічки "Пірати Карибського моря" тощо. "Голлівуд" імпонуватиме поціновувачам кінематографа. А в "Залі Мушкетерів" стоять відомі Атос, Портос, Араміс та Д’Артаньян.

Також на території є артгалерея, де можна оглянути різні твори образотворчого мистецтва.

Оксамитовий сезон в Одесі у 2024 році: пляжі, розваги, ціни
  • Потьомкінські сходи

Пам'ятка вважається однією з найвизначніших архітектурних споруд Європи. Її красу оспівували відомі письменники, а саме — Олександр Грін та Марк Твен. З її вершини відкривається мальовничий панорамний вид.

Поряд розташовується найстаріший в Україні фунікулер, який з'єднує місто з морським узбережжям. Витяг побудували у 1902 році, але згодом він припинив працювати. Після численних реконструкцій, його знову відкрили у 2005-му на честь 211-річчя з дня заснування Одеси.

Ціни

У середині вересня двомісний номер-студіо коштує прилизно 1650 гривень за ніч. Апартаменти делюкс зі спальнею, вітальнею, ванною та кухнею обійдуться вам десь у 2200 гривень.

У червні двомісний номер у хостелі обходився в середньому у ₴935, у середині вересня за аналогічне розміщення ви заплатите від ₴500 до ₴700 за ніч.

Пам'ятайте про безпеку та відправляйтеся у подорож!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі локації Одещини. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!   

Джерело матеріала
loader
loader