На початку осені супермаркети скоригували ціни на деяке м'ясо та маринад. Шашлик у вересні вдарить по кишені трохи сильніше, ніж в останній місяць літа. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.
Закупитися на шашлик, навіть мінімально, обійдеться дуже недешево, оскільки супермаркети підняли ціни на м'ясо. Проте трохи подешевшав маринад.
Ціни на свинину
У супермаркетах пропонується вже замаринований шашлик зі свинини, але на початку вересня він помітно подорожчав. Середній цінник зріс приблизно на 11 гривень – до 244,97 гривні за кілограм.
В той самий час середня вартість ошийка зросла з 270,74 до 278,20 гривні за кіло, підчеревок подорожчав на 5 гривень - до 172,63 гривні за кіло, ребра додали в ціні трохи більше гривні й продаються в середньому по 172,97 гривні за кіло.
Ціни на яловичину
Щоб посмажити ребра на грилі, в середньому доведеться викласти 168,95 гривні за кілограм. Водночас гуляш яловичини подорожчав із 292,36 до 294,65 гривні за кілограм.
Ціни на маринад
Маринад просто зробити й самостійно, але магазинний варіант цілком може задовольнити смакові рецептори. Тим паче цінник став привабливішим. Так, маринад "Верес" до шашлику подешевшав на 2 гривні – до 25,05 гривні за 140 грамів.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можна сильно заощадити: де дешевше купувати гречку, макарони та олію.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, м'ясо та молочні продукти перетворюються на розкіш: ціни зростають лякаючими темпами.