У шести операційних рятують життя: з'явилися дані про стан постраждалих унаслідок удару РФ по Львову
У шести операційних рятують життя: з'явилися дані про стан постраждалих унаслідок удару РФ по Львову

У шести операційних рятують життя: з'явилися дані про стан постраждалих унаслідок удару РФ по Львову

Унаслідок масованих ракетних ударів по Львову до лікарень Першого медоб’єднання було доправлено 35 постраждалих, більшість із яких мають важкі вибухові та осколкові поранення. Медичні бригади працюють у посиленому режимі, рятуючи життя критичних пацієнтів у шести операційних.

Про це OBOZ.UA розповіла Наталія Матолінець, медична директорка Першого медоб’єднання Львова. Поранених транспортували каретами швидкої медичної допомоги безпосередньо з місць вибухів. Загалом, їх було розподілено між трьома основними медичними закладами Львова:

  • лікарня Святого Луки – прийняла 18 пацієнтів, більшість з яких мають важкі поранення різного ступеня;
  • лікарня Святого Пантелеймона – прийняла 14 постраждалих, які потребували негайної медичної допомоги;
  • лікарня Святого Миколая – до цієї лікарні було доставлено троє дітей, які отримали поранення під час вибухів.

Більшість пацієнтів отримали важкі вибухові та осколкові поранення. Основні типи травм включають:

  • поранення тулуба, грудної клітки, кінцівок та обличчя;
  • пошкодження внутрішніх органів, зокрема травми легень та судин.

Через характер отриманих травм, стан багатьох пацієнтів залишається критичним. Зараз в операційних працюють травматологічні медичні бригади, які роблять усе можливе для порятунку життя постраждалих.

"Розгорнуті операційні, розгорнуті бригади травматологічні для надання медичної допомоги. Зараз працює шість операційних для порятунку життя пацієнтів, які є найкритичнішими. Із поступивших пацієнтів є 11, які сортовані як червоні, тобто перебувають в критичному стані", – зазначила Матолінець.

Для надання екстреної допомоги були розгорнуті додаткові операційні та мобілізовані всі наявні ресурси. Медичні бригади працюють у посиленому режимі, виконуючи складні хірургічні втручання для стабілізації стану пацієнтів. На даний момент у шести операційних одночасно проводяться операції для порятунку критичних пацієнтів.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, зранку 4 вересня у Кривому Розі прозвучали вибухи, відомо про ракетне влучення в об'єкт цивільної інфраструктури в центрі міста. Внаслідок атаки постраждало 5 осіб, також було пошкоджено понад 10 багатоповерхівок.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader