Де бюджетно відпочити на морі в оксамитовий сезон
Де бюджетно відпочити на морі в оксамитовий сезон

Де бюджетно відпочити на морі в оксамитовий сезон

Не встигли з'їздити на курорт влітку? Не проблема! Осінь — ще одна можливість для відпочинку під теплим сонечком. Куди відправитися у цей період — розповідаємо нижче.

Албанія

Країна розташовується на заході Балканського півострова, на узбережжі Іонічного та Адріатичного морів. З вересня по жовтень тут триває оксамитовий сезон. Середня температура повітря коливається від +21°С до +26°С.

Найпопулярніший курорт — Вльора. Місто славиться кришталево чистою водою, гарними пляжами та рибними ресторанами. Воно також є відправною точкою для відвідування мальовничого півострова Карабурун, куди можна замовити екскурсію кораблем. Тут ніхто не проживає, а довкола лише недоторкана природа.

Також радимо завітати до Національного парку Ллогара, який створили у 1966 році. На його території ви зустрінете оленів, лисиць та навіть диких котів.

У містечку Саранда переважають скелясті схили. Тут галькова берегова лінія, яку облаштували парасольками та шезлонгами. А ще тут мандрівники зможуть покататися на SUP-борді або катамарані. До речі, неподалік розташовується грецький острів Корфу, до якого курсує пором. Дорога триває близько 30 хвилин.

Номер-студіо з видом на море, за 5 ночей для двох осіб обійдеться приблизно у $417. Апартаменти — близько $500. Авіаквитки з Варшави до аеропорту Тирани коштуватимуть десь $174 в обидві сторони.

Де бюджетно відпочити на морі в оксамитовий сезон

Мальта

Острівна держава розміщується на однойменному архіпелазі у Середземному морі. Оксамитовий сезон тут триває з вересня по жовтень. Середня температура повітря у цей період коливається від +24°С до +27°С. Навіть у листопаді позначка термометра тримається на +20°С.

Радимо завітати до містечка Сліма. Звідси можна відправитися у круїз навколо країни. На пляжі St. Julian's можна взяти в оренду шезлонги та парасольки, покататися на катамарані чи катері. Якщо подорожуєте з дітьми, прямуйте до Мелліхи. Курорт славиться одним із найкрасивіших у Європі пляжем — Ghajn Tuffieha Bay. Але, майте на увазі, щоб до нього дійти, треба подолати 200 сходинок. А ще неподалік можна оглянути старовинну оборонну вежу, яку звели у 1637 році.

Також рекомендуємо поїхати до сімейного парку розваг Popeye Village. Тут є ігрові будиночки, атракціони та музеї. Що цікаво, село побудували як знімальний майданчик для фільму "Popaye" ("Попай").

Апартаменти коштуватимуть десь $598 за 5 ночей для двох осіб. Стандартний двомісний номер обійдеться приблизно у $722, сніданок включено. Авіапереліт з Варшави до аеропорту Мальти вартуватиме орієнтовно $253 в обидві сторони.

Де бюджетно відпочити на морі в оксамитовий сезон

Греція

Держава розміщується на півдні Балканського півострова. Оксамитовий сезон тут триває з вересня по жовтень. Температура повітря коливається від 23°С до 27°С, море тепле — 23°С-25°С.

На відпочинок рекомендуємо поїхати до Санторині. Місто відоме білими будинками з синіми куполами. Найпопулярніше узбережжя — Камарі з чорним піском. До речі, на його території працює дайвінг-центр. Туристи зможуть зайнятися серфінгом, покататися на водних лижах та каное. А ще берегова лінія має відзнаку Блакитного прапора.

Також радимо поїхати до червоного пляжу, рельєфи якого нагадують планету Марс. Тут сподобається поціновувачам снорклінгу.

Обов’язково відвідайте острів Родос та прогуляйтеся Старим містом. Воно, до речі, є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Також радимо завітати до Замку Лицарів-Іоаннітів. Тут можна оглянути зали музики й танцю, а також кімнати прийомів та очікувань.

Двомісний номер за 5 ночей для двох осіб коштуватиме приблизно $626. Апартаменти з видом на море вартуватимуть десь $997. Авіаквитки з Варшави до аеропорту Санторині обійдуться орієнтовно від $273 до $294 в обидві сторони.

Де бюджетно відпочити на морі в оксамитовий сезон

Кіпр

Ще одна острівна держава у Середземному морі. Оксамитовий сезон тут триває з вересня по жовтень. Середня температура повітря у цей період коливається від +27°С до +30°С. Навіть у листопаді позначка термометра тримається на +22°С.

Найвідоміший курорт Айя-Напа, куди найчастіше приїжджає молодь. За активним відпочинком треба прямувати на Nissi Beach. Він славиться бірюзовою водою та пологим спуском. До речі, тут часто проводять пінні вечірки.

Якщо подорожуєте з дітьми, обирайте Makronissos Beach. Тут немає сильних вітрів, а на території можна взяти в оренду лежаки та парасольки.

Обов’язково відвідайте Пафос — перше місто, яке у 1980 році стало об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тут можна оглянути давні царські усипальниці, підземні ходи Святої Соломонії та стародавній театр "Одеон".

Двомісний номер за 500 метрів від берегової лінії коштуватиме приблизно $610. Стандартний люкс обійдеться десь у $753. Авіапереліт з Варшави до аеропорту Ларнака вартуватиме орієнтовно $262.

Де бюджетно відпочити на морі в оксамитовий сезон

Наздоганяйте літо в оксамитовому сезоні!

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі європейські курорти для сімейного відпочинку.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader