Девальвація гривні і зростання податків: НБУ проти МВФ
Девальвація гривні і зростання податків: НБУ проти МВФ

Девальвація гривні і зростання податків: НБУ проти МВФ

Як повідомляє Bloomberg, очікується, що Міжнароднй валютний фонд вже цього тижня вимагатиме від України девальвації гривні, зниження відсоткових ставок і зростання податків.

При цьому Нацбанк України, навпаки, послаблювати гривню не хоче, бо це може призвести до неконтрольованого зростання цін. Хоча з іншого боку — всі визнають, що здешевлення гривні полегшить експорт і надасть можливість експортерам відповідно сплачувати більші податки.

Оскільки йдеться про умови виконання кредитної програми на суму 15,6 млрд доларів, з яких 1,1 млрд мають бути розблоковані для України у найближчій перспективі, переможе в суперечці, безумовно, МВФ.

Гривня впаде, тобто долар і євро зростуть, ціни зростуть, податки зростуть (і не тільки завдяки експортові, але й внаслідок зростання податкових ставок), відсоткові ставки впадуть, а збільшення виробництва внаслідок здешевлення кредитів і відповідний поштовх економіці за мирних часів призводять до суттєвого економічного зростання, але як все це відбуватиметься за часів війни, побачимо.

disclaimer_icon
Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням...
Джерело матеріала
loader
loader