Ще двох чиновників Міноборони РФ заарештували за хабарі: обидва були людьми Шойгу
Ще двох чиновників Міноборони РФ заарештували за хабарі: обидва були людьми Шойгу

Ще двох чиновників Міноборони РФ заарештували за хабарі: обидва були людьми Шойгу

У Росії триває хвиля арештів високопосадовців Міноборони. Суд ухвалив рішення взяти під варту колишнього співробітника управління перспективних досліджень Міноборони Андрія Чекмазова, а його заступника Дмитра Фоміна відправили під домашній арешт.

Обох звинувачують у хабарництві на суму 7,7 млн рублів. Про це повідомляє The Moscow Times.

Слідство стверджує, що хабар Чекмазов і Фомін отримали від директора АТ "Оборонтест" Олександра Сухарєва. В обмін вони сприяли прийняттю державних контрактів на 1,5 млрд рублів, які компанія виконувала для Міноборони з 2016 по 2022 рік. Посадовці отримували гроші за "загальне заступництво" та прискорення приймання робіт.

Фігурантам інкримінують порушення ч. 6 ст. 290 КК РФ (отримання хабара в особливо великому розмірі), за що загрожує до 15 років позбавлення волі. Сухарєва також звинувачують за ч. 5 ст. 291 КК РФ (дача хабара в особливо великому розмірі), йому також може загрожувати такий самий термін.

Арешти Чекмазова та Фоміна відбуваються на тлі масштабної чистки в рядах Міноборони РФ, ініційованої ФСБ. Слідом за відставкою Сергія Шойгу, вже затримано шістьох генералів, включно із заступниками командувача Ленінградського військового округу та Генштабу, які також підозрюються у корупційних діях.

За інформацією джерел видання, ця кампанія має на меті перекласти провину за провали в Україні на військових та захопити контроль над бюджетами Міноборони.

Нагадаємо, російська влада затрималаголову парку "Патріот" міністерства оборони РФ В'ячеслава Ахмедова та заступника начальника управління інноваційного розвитку цього відомства генерал-майора Володимира Шестерова. Обох підозрюють у шахрайстві в особливо великому розмірі.

Як повідомляв OBOZ.UA, у червні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт колишнього міністра оборони Росії Сергія Шойгу та голови генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Їм висунуто звинувачення у завданні ударів по цивільних об'єктах і мирних людях в Україні.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader